MERSİN ESNAFI ARTIK TELEFONUN UCUNDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN ESNAFI ARTIK TELEFONUN UCUNDA!


 

Mersin ESOB; MTSO ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen “Esnaf Seninle” mobil uygulama lansman ile hayata geçti. Kent genelinde hizmet alınabilecek uygulama yeme-içme-gıda sektörünün yan ısıra çilingir, oto tamir, elektrikçi, su tesisatçısı gibi sanatkarlık gibi bir çok faaliyet alanını kapsıyor.

BARIŞ ÇOBAN

 

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen ‘Esnaf Seninle’ mobil uygulaması, gerçekleştirilen lansmanla tanıtıldı.

‘Esnafın Gücü Yeni Nesil Uygulamada Birleşiyor’ sloganı ile hayata geçirilen ‘Esnaf Seninle’ uygulamasının Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen tanıtım törenine ilgi yoğun oldu.

Vali Vekili İbrahim Küçük lansmanda yaptığı konuşmasında, “Günümüzde üretim şekilleri, pazarlama ve ticaret anlayışı hızla değişiyor. Bu değişime ayak uyduranlar ayakta kalıyor, uyduramayanlar piyasalarda zor duruma düşüyor. Bu vesileyle, bu tür yenilikleri takip amaçlı oluşturulan bu çalışmanın, esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir Belediyesi olarak, yerel esnafın daha da güçlenmesine yönelik kararlar aldıklarını ve Mersin’in her yerinden AVM’lerin yükselmesine karşı olduklarını kaydeden Büyükşeir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Başkanınız olarak benim tavsiyem, e-ticarete uygun mesleklerde mutlaka kendinizi güncelleyin ve ticaret uygulamasını da yaygın bir şekilde kullanın. Sizler ekonominin lokomotifisiniz. Onun için yerel esnaf güçlensin, Mersin’in her tarafından AVM'ler yükselmesin istiyoruz. Zaten aldığımız kararlar AVM'lerin sayısının artmasına yönelik değil; yerel esnaflarımızın, konvansiyonel esnaflarımızın sayısının artması ve durumunun güçlenmesi için alınan kararlardır” ifadesini kullandı.

 

“TÜRKİYE ÇAPINDA BİR UYGULAMA OLACAK”

Bütün Türkiye’nin yerel esnafın, yerel işletmelerin kalkınması için seferber olduğunu belirten Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, bu noktada esnaf için geliştirilen uygulamanın önemli olduğuna değinerek, “Bu projeye sahip çıkın. Esnaflarımız, işletmelerimiz kayıt olsun ve herkes bu uygulamayı indirsin.  ‘Esnaf Seninle’ uygulaması, gerçekten Türkiye çapında bir uygulama olacak” diye konuştu.

 

“TÜKETİCİ İLE ESNAFIMIZI BULUŞTURACAĞIZ”

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, 2015 yılında ‘Esnaf Seninle’ dijital programının alt yapısını oluşturmaya başladıklarını, pandemi ile beraber de hız verdiklerini anlatarak, “Amacımız esnafımızın, tüccarımızın iş kapasitesini biraz daha yukarılara çekebilmek. Onlara ekonomik olarak biraz daha destek verebilmek. Odalarımızın ve esnafımızın bu sisteme sahip çıkmasıyla, eminim ki Türkiye’de bir ilk olacağız ve birçok il bizi takip edecek. Biz bu yazılımı yaptık, tüketici ile esnafımızı buluşturacağız. Bizim bütün derdimiz bu. İnşallah yaptığımız bu dijital uygulama, Mersin esnafına büyük katkı sunar” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA