“ŞU AN NÜKLEER ŞANTİYEDE İŞ YAPILDIĞINA İNANMIYORUM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ŞU AN NÜKLEER ŞANTİYEDE İŞ YAPILDIĞINA İNANMIYORUM”


 

​​​​​​​Akkuyu Nükleer Santrali’nde Türk şirketi IC İçtaş’ın devre dışı bırakılmasının ardında tamamı Ruslara ait TSM Şirketi’ne geçerken tribün inşaatında da çalışan eski kaynak şefi Ahmet Demiray şu an nükleer şantiyede iş yapıldığına inanmadığını söyledi.

Hasan Küçük

 

Akkuyu Nükleer Santrali’nde Türk şirketi IC İçtaş’ın devre dışı bırakılmasının ardından ana yüklenici olarak inşaatın başına Ruslara ait TSM Şirketi faaliyetlerin devam ettiğine yönelik videolu haberler paylaşırken Akkuyu İç Taş firmasında kaynak şefi olarak çalışan ve reaktör binasının kaynağını da  yaptığını belirten Ahmet Demiray şantiyede şu an iş yapılmıyor iddiasında bulundu.  

Sosyal medyada bir video paylaşan Ahmet Demiray, Akkuyu Nükleer Santral şantiyesinde 3 yıldan beri kaynak ve montaj şefi olarak çalıştığını ve şu an tüm ekibiyle birlikte ücretli izinde olduklarını ifade etti. 26 Temmuz sabanı şantiyeye giriş yapmaya gittikleri zaman kartlarının Ruslar tarafından iptal edildiğini gördüklerini ifade eden Demiray, “Bu süreçten sonra İçtaş tarafından ücretli izinlerimiz devam etti. Tüm ödemelerimizi ve haklarımızı alıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“ŞANTİYEYE GİRMEK İSTEMİYORUM”

Sosyal medyaya düşen bazı ses kayıtları ve videoların asılsız olduğunu anlatan Demiray,

“Çünkü benim ekibim ve diğer arkadaşlarımızın tüm ekipleri şathiyenin tüm reaktör olsun tribün binası olsun alt yapı olsun her bölgesinde biz iş yaptık. Biz yeri geldi orada Rusların yapamamış olduğu reaktör şantiyesindeki paslanmaz kaynakların montajını ve kaynağını yaptık. Şu an o şantiyede hiçbir şekilde iş yapıldığına inanmıyorum. Şantiyeye şu an girmek istemiyorum. Şu an devletimiz, Cumhurbaşkanımız konuya el atmıştır. Kendisinden Allah razı olsun. En kısa zamanda sahada olacağımıza inanıyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA