BARINMA KRİZİNE KARŞI ZAM VE KİRA YARDIMI ÇAĞRISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BARINMA KRİZİNE KARŞI ZAM VE KİRA YARDIMI ÇAĞRISI


 

Konut ve kira fiyatları zincirleme olarak düşmeyeceğini söyleyerek, kamu emekçilerinin görevde yer değişikliği ve üniversitelerin açılması ile beraber barınma krizini derinleştiğine dikkat çeken Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Mersin İl Başkanı Yakup Tekin, kira yardımı ve aylık enflasyon oranında zam talebini dile getirdi.

Haber Merkezi

 

Enflasyonla birlikte yükselişe konut fiyatları, toplumun her kesimini olduğu gibi memurları da olumsuz etkiliyor. Kamu emekçilerinin görevde yer değişikliği ve üniversitelerin açılması ile beraber milyonlarca yurttaş kiralık konut ararken barınma krizi yeniden gündem oldu.

 

“ÖĞRENCİLER TARİKAT YURTLARINA MAHKÛM EDİLMEKTE”

Birleşik Kamu-İş  Konfederasyonu Mersin İl Başkanı Yakup Tekin, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, ekonomik krizle beraber artan fahiş kira artışları sebebi ile barınma ihtiyacının karşılanamadığını söyledi.

“Özellikle büyük şehirlerde kira fiyatları asgari ücretin üzerine çıkmıştır” diye Tekin, “Yeni göreve başlayan kamu çalışanları, büyük şehirlerde görevlendirilen çalışanlar, üniversite öğrencileri yüksek kira fiyatları sebebi ile ev bulmakta zorlanmakta ve birçoğu tarikat yurtlarına mahkûm edilmektedir.

Ailesi ile birlikte görevini icra etmeye çalışan emekçilerin büyükşehirlerde geçinmesine imkân olmadığı gibi tek başına yaşayanlar tanımadıkları insanlarla ortak ev tutmak zorunda kalmaktadır” dedi.

 

“MAAŞIN YARISINDAN FAZLASI KİRAYA GİDİYOR”

Ayrıca iki kişilik kamu çalışanı bir ailede de kazanılan bir maaşın yarısından fazlasının kira gideri olarak ayrıldığını dile getiren Yakup Tekin, “Geri kalan maaş, artan gıda fiyatları ve yaşam maliyetlerine yetmemektedir.

Kamu çalışanları aldıkları maaşlar ayın yarısı gelmeden bitmekte, bir sonraki maaş gününe kadar kredi kartlarına ve banka kredilerine mecbur kalmaktadır. Yıllarını devlete hizmet vermek için harcayan kamu emekçileri yoksulluk sınırının yarısı kadar maaşlara mahkûm edilmesi vefasızlık örneğidir.

 

AYLIK ENFLASYON ORANINDA ZAM TALEBİ

AKP iktidarının konut fiyatlarındaki artışı önleyemediği gibi maaşları enflasyona ezdirerek her geçen gün alım gücünü yok etmektedir. Bakan Kurum’un kira fiyatları hız kesmeden düşmeye devam edecek müjdesi AKP iktidarının alışkanlık haline getirdiği içi boş müjdeler gibi hiçbir karşılığı olmayacaktır.

AKP iktidarının büyükşehirlerde çalışan her kamu emekçisine kira yardımı adı altında ek ödeme yapması ve tüm kamu çalışanları maaşlarına aylık enflasyon oranında zam yapması gerekmektedir” diye konuştu


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA