“ESNAFI DİNLEMİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ESNAFI DİNLEMİYOR”


 

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile görüşen kasaplar çarşısı esnafı olumlu bir sonuç alamadıklarını belirterek “Başkan bizi dinlemiyor. Esnafı azarlıyor. Başınızın çaresine bakın diyor” dedi.

Hasan Küçük

 

Akdeniz İlçesi, Kent Merkezi, Yenileme Alanı 1.Etap 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Revizyonu ile ilgili teklif Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı meclis toplantısında oy birliği ile kabul edilmişti. Büyükşehir’in kent merkezini yenileme projesi kapsamında Kasaplar Çarşısı esnafı ile yaşanan anlaşmazlığı çözemeyen Başkan Seçer kamulaştırma kozunu kullanmıştı. Kasaplar çarşısındaki esnaftan taleplerini ve Başkan Seçer ile yaptıkları görüşmelerin detaylarını dinledik. Alınan bilgiye göre Başkan Seçer görüşmede esnafa 2 şık sundu. Bunlar olmadığı takdirde mahkeme yolunu gösterdi. Bunlardan biri esnafın dükkanlarını 400-450 bin TL’ye devretmesi. İkincisi 700 bin ile 1 milyon TL arası tutacak restorasyon bedelini esnafın ödenmesinin istenmesi. Seçer bu iki şık olmadığı takdirde kamulaştırma yapacağını ve mahkeme yolunun açık olduğunu kaydetti. 

 

“ESNAF DERNEK BAŞKANINI AZARLAMIŞ”

Bölgede 4 adet dükkanı bulunduğunu belirten kasap Reşat Çınlar, toplantıda yaşananlar hakkında şunları söyledi: Toplantıya ağabeyim katılmıştı. Ya dükkanları 400-450 bin TL karşılığı devredin ya 700 milyon ile 1 trilyon arası tutacak restorasyon bedelini ödeyin demiş. Bu sözlere “Seçer belediye başkanlığını bıraksın emlakçılığa başlasın” diyerek tepki gösteren Çınlar, “Başkan Vahap Seçer yapılan toplantıda çocuk azarlar gibi esnafı azarlamış. Mersin Kasaplar Çarşısı Dernek Başkanı Mustafa Yassı amcayı toplantıda azarlamış. Başkan emri vaki yapıyor. Derebeylik yapıyor.  Biz dükkanlarımızı şimdiye kadar satmadık şimdiden sonra da satmayız. Esnaf dinlemiyor. Yüzünü zaten görmüyoruz. Oy isterken geldi. Ondan sonra zaten yüzünü görmedik” dedi.

Burada dükkanlar restore edildikten sonra artık kendilerine kasaplık yaptırılmayacağını anlatan Çınlar, “Biz buradan çıkınca nereye gideceğiz. Eski Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde dükkanlar var. Orayı versinler dedik başka yerler istedik ama şu ana kadar bir cevap alamadık” diye konuştu.

“BURASI MERSİN’E YAKIŞMIYOR”

Çarşıda 52 yıldır esnaflık yaptığını anlatan Kemal Atmaca ise  dükkan başına verilecek 400-450 bin TL’nin kamulaştırma bedelinin iyi fiyat olduğu görüşünde. Bölgenin sit alanı olduğunu anlatan Atmaca, “Bir çivi çakamıyoruz. Burası Mersin’in en güzel yeri iken en pis yeri haline geldi. Burası Mersin’e yakışmıyor. artık yenilenmesi gerekiyor. İnsanlar girmekten korkuyor. Restorasyon için 750 bin ile 1 milyon TL arasında fiyat isteniyor. Bu fiyat çok fazla burada esnaf bunu nasıl versin. Bu ekonomik koşullarda bunu vermemiz mümkün değil. Devlet ödenek çıkararak buraları restore etsin. Devlet karşılasın” şeklinde konuştu.

“EKMEĞİMİZLE OYNUYORLAR”

1992 yılından beri bölgede esnaflık yaptığını ifade eden Mehmet Ergüven ise şunları söyledi: “Başkan Vahap Seçer ile görüştük. Burasını kamulaştıracaklarını ve yıkacaklarını ve restore edileceğini söylüyor. Başkanım bize yer göster diyoruz yer gösteremem diyor. Herkesin borcu ve geçimi var. Nereye gidecek nasıl sağlayacak. Benim  26 metrekare dükkanıma 313 bin TL verdiler. Bazı dükkanlara 400 bazılarına 450 bin TL veriyorlar. Bu fiyat çok düşük. Restorasyon bedeli ise çok yüksek. Bizi buradan çıkaracaklar. Bazı kişilerin parasını aldığını duyduk. Burada birçok insan mağdur olacak. Bize yer göstermiyorlar. Başkan bizi dinliyor ama çözüm üretmiyor. Bize Çamlıbel tarafında felan bir yer göstersinler işimizi yapsak. Burayı dağıtacak. Başınızın çaresini bakın diyor. Buradaki insanlar CHP’ye oy vermiş. Mersin’in yerlisi diye Vahap Seçer’e oy vermiş. Daha iyi olur diye ama hepimizin ekmeği ile oynadı. Gidecek yerimiz yok.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA