ÖRNEK ANNE ÖRNEK ŞAMPİYON | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖRNEK ANNE ÖRNEK ŞAMPİYON


 

Çocuklarını kaydettirmek için gittiği spor salonunda hayali olan Uzakdoğu sporuna kendisi de başlayan Mehtap Fer, Ju Jitsu Federasyonu’nun Amasra’da düzenlediği şampiyonada Türkiye şampiyonu ve altın kemer sahibi oldu.

Hasan Küçük

 

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yaşayan Mehtap Fer, annesini küçük yaşta kaybetmesi ve babasının da “Kızlar spor yapmaz, çalışmaz” düşüncesi nedeniyle hayali olan Uzakdoğu sporunu bir türlü yapamadı. Evlendikten sonra Mersin’e yerleşen ve 3 çocuğu olan Mehtap Fer, 4 yıl önce çocukları ile sokakta gezerken salonda bir grubun çocukluk hayali olan sporu yaptığını görerek kızını kaydettirmek istedi. Kızı 4 yaşında olması nedeniyle bu salon kabul etmeyince soluğu Mersin Asil Akrepler Spor Kulübü’nde aldı. Mehtap Fer burada kızı ile birlikte çocukluk hayali olan Uzakdoğu sporları yapmaya başladı. 4 yıldır azimli ve disiplinli çalışmasının meyvelerini elde eden Fer, kickboks'ta siyah kuşak ve hakem, taekwondo branşında siyah kuşak ve Ju jitsu branşında siyah kuşak 2. kademe antrenör ve ulusal hakem olmayı başardı.

Mehtap Fer, Türkiye Ju Jitsu Federasyonu'nun 05-07 Ağustos 2022 tarihleri arasında Bartın’ın Amasra İlçesi’nde düzenlemiş olduğu 6. Ferdi Türkiye Şampiyonası Veteranlar Kategorisi ve Newaza-gi branşında  52 kg’da Türkiye Şampiyonu ve 7. Uluslararası Combat Ju Jitsu altın kemer şampiyonu olmayı başardı.

MADENCİ: GURUR DUYUYORUZ

Mersin Asil Akrepler Spor Kulübü Başkanı Selçuk Madenci “Mehtap Fer 4 yıl önce 3 çocuğunu spora başlatmak için kulübümüze geldi. Uzak doğu sporu çocukluk hayali olmasından dolayı kendiside bu spora başladı. 4 yıldır azimli ve disiplinli çalışmasının meyvelerini aldı. Bu iki şampiyonluğun ardından Ju Jitsu Federasyon Başkanı Hulusi Elmas ve federasyonunun üst düzey yöneticileri tarafından takdir edilerek Mersin İl Temsilciliği görevine atandı. Mehtap Fer 44 yaşında olmasına rağmen başarılarını takdir ediyor Asil Akrepler Spor kulübümüze 2 şampiyonluk ve Ju Jitsu branşında Mersin'e ilk altın kemer kazandırmasından ve örnek bir anne olmasından dolayı takdir ediyor ve gurur duyuyoruz” dedi.

 

“BABAM İZİN VERMEMİŞTİ”

Uzakdoğu sporu yapmanın çocukluk hayali olduğunu ifade eden Mehtap Fer, “Annem küçük yaşta vefat etmişti. Babamda ‘kızlar spor yapmaz, kızlar çalışmaz diyen’ bir görüşe sahipti. Bu nedenle bu sporu yapmama izin vermedi. Hatay Dörtyol’da oturuyorduk. Evlendikten sonra Mersin’e geldik. 3 çocuğum var. Hayalim olan sporu çocuklarımın yapmasını istiyordum. 4 yaşındaki küçük kızımı Asil Akrepler Spor Kulübüne yazdırdım. 2 ay sonra ben başladım. Selçuk Hoca benim devam edeceğime inanmadı. Çünkü bir çok veli heves edip başlamış ve bırakmış. Bu nedenle kısa sürede bırakacağımı düşündü. Tekvando ile başladım. Masraf olmasın diye önce elbise almak istemediler. Kararlı olduğumuz görünce elbisemi aldılar. Kuşağım yükseldi. Siyah kuşak sınavlarını geçtim. Tekvando’da siyah kuşak kickboksta siyah kuşak artı kickboks’ta aday hakemim. Sonra Ju Jitsu’ya başladım. Ju Jitsu’da 3. Kademe antrenör artı ulusal hakem, en son Bartın Amasra’da düzenlenen maçta altın madalya ve altın kemer aldım. Bu madalyaları alınca Federasyon Başkanımız ve diger üst kurul üyeleri beni Ju Jitsu Mersin il temsilcisi olarak atadılar” şeklinde konuştu.

Öte yandan Mehtap Fer, 15-16-17 Eylül’de Bosna Hersek’te Ju Jitsu altın kemer maçına da katılacağını kaydetti.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA