MEÜ’LÜ FİZİKÇİLER, İLK YERLİ ELEKTRİKLİ SÖRF ARACINI ÜRETTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’LÜ FİZİKÇİLER, İLK YERLİ ELEKTRİKLİ SÖRF ARACINI ÜRETTİ


 

Türkiye de ilk yerli elektrikli sörf aracını üretmeyi başaran MEÜ’lü fizikçiler, TEKNOFEST 2022’de finale kalma başarısı gösterdi.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Fizikçiler Takımı, TEKNOFEST 2022’de finale kalma başarısı gösterdi.

MEÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Hülya Metin Gübür danışmanlığında, lisansüstü öğrencilerinden Hüseyin Tuncer (kaptan), Emel Yıldırım (takım üyesi), Mert Seçkin (takım üyesi)  tarafından oluşturulan “Fizikçiler” takımı, TEKNOFEST 2022 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışmasında finalist oldu.

Öğrenci Hüseyin Tuncer'in girişimiyle 2021 yılında KOSGEB ileri girişim desteği ile kurulan ve Tim-TEB danışmanlık desteği alan Palm Technology Şirketi, HTS Fly marka değeri ile Türkiye de ilk yerli elektrikli sörf aracını üretmeyi başardı.

Konu ile ilgili konuşan danışman Prof. Dr. Hülya Metin Gübür, "Genç mühendis arkadaşlarımızın çalışmaları sonucunda Türkiye'de bir ilk olan projenin final aşamasına kalması çok büyük bir başarı. İnşallah 11-15 Ağustos tarihlerinde Rize'de yapılacak finalden ödülle dönmeyi hedefliyoruz. İki yıllık bir çalışmanın ürünü olan bu proje aynı zamanda başarılı bir girişimcilik hikayesi. Modeli üretilen elektrikli sörfün, seri üretime geçebilmesi için yatırımcılardan gençlerimizin projelerine destek olmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA