SICAĞA KARŞI TEYAKKUZ UYARISI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SICAĞA KARŞI TEYAKKUZ UYARISI!


 

Mersin Valiliği, 19-25 Temmuz tarihleri arasında il genelinde yüksek sıcaklık uyarısı yaparak, orman yangını ve boğulmalara karşı kurum ve kuruluşlara yazı göndererek, ekipleri uyardı.

Haber Merkezi

 

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Akdeniz’de yüksek sıcaklıklar etkili olacak. Mersin Valiliği de, 19-25 Temmuz tarihleri arasında il genelinde yüksek sıcaklık uyarısı yaparak, orman yangını ve boğulmalara karşı kurum ve kuruluşları uyararak, ekipleri uyardı.

Valilikte yapılan açıklamada; “Önümüzdeki bir haftalık süre zarfında hava sıcaklıklarının Mersin İlimiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği, rüzgârın 21.07.2022 Perşembe günü dahil olmak üzere kuvvetli olacağı (40-60 km/saat) tahmin edilmektedir. Bildirilen hava sıcaklıkları, nem ve rüzgâr gibi meteorolojik verilere bakıldığında, ilimizde orman yangını riskinin en üst seviyeye çıktığı değerlendirilmektedir.

Orman yangınlarının önlenmesi ve mücadelede etkinliğin sağlanması amacıyla Valiliğimizce yayınlanan ‘2022/5 Sıra Sayılı Genel Emir’ ile 31.08.2022 tarihine kadar ormanlık alanlara girişler yasaklanmış ve alınacak tedbirler sıralanmıştır.

Orman Yangınları konusunda belirlenen kurallara uyulması konusunda azami hassasiyet gösterilmesi büyük önem arz etmektedir” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA