ADLİ TATİL BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ADLİ TATİL BAŞLADI


 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Adli tatil dönemi 20 Temmuz’da başladı. 31 Ağustos’a kadar devam edecek adli tatil boyunca yargı süreçleri nöbetçi mahkemeler üzerinden işlerken, adli tatilin sona ermesiyle yargı süreci ilgili mahkemeler üzerinden devam edecek.

Haber Merkezi

 

Yargı çalışanlarının toplu izne çıktığı adil tatil başladı. 20 Temmuz tarihi itibariyle başlayan adli tatil, 31 Ağustos'ta sona erecek. Buna göre Mersin ve ilçe adliyelerinde birçok davanın görülmesine ara verilecek.

Ancak nöbetçi mahkemelerde, tutuklusu bulunan ve acil nitelik taşıyan davalar görülmeye devam edecek. Hakkında gözaltı kararı verilen  şüpheliler için de nöbetçi savcı ve hakimler adli tatil döneminde görev yapacak.

Bu süreçte; İhtiyati tedbir, ihtiyati haciz ve delillerin tespiti gibi geçici hukuki koruma, deniz raporlarının alınması ve dispeçci atanması talepleri ile bunlara karşı yapılacak itirazlar ve diğer başvurular hakkında karar verilmesi, her çeşit nafaka davaları ile soybağı, velayet ve vesayete ilişkin dava ya da işleri, nüfus kayıtlarının düzeltilmesi işleri ve davaları, hizmet akdi veya iş sözleşmesi sebebiyle işçilerin açtıkları davalar, ticari defterlerin kaybından dolayı kayıp belgesi verilmesi talepleri ile kıymetli evrakın kaybından doğan iptal işleri, iflas ve konkordato ile sermaye şirketleri ve kooperatiflerin uzlaşma suretiyle yeniden yapılandırılmasına ilişkin işler ve davalar, adli tatilde yapılmasına karar verilen keşifler, tahkim hükümlerine göre, mahkemenin görev alanına giren dava ve işler, çekişmesiz yargı işleri, kanunlarda ivedi olduğu belirtilen veya taraflardan birinin talebi üzerine, mahkemece ivedi görülmesine karar verilen dava ve işler, adli tatilde, bu işlemlerin dışında kalan dava ve işlerle ilgili olarak verilen dava, karşı dava, istinaf ve temyiz dilekçeleri ile bunlara karşı verilen cevap dilekçelerinin ve dosyası işlemden kaldırılan davaları yenileme dilekçelerinin alınması, ilam verilmesi, her türlü tebligat, dosyanın başka bir mahkemeye, bölge adliye mahkemesine veya Yargıtaya gönderilmesi işlemleri de yapılabilecek.

Öte yandan tarafların anlaşması hâlinde veya dava bir tarafın yokluğunda görülmekte ise hazır olan tarafın talebi üzerine, yukarıdaki iş ve davalara bakılması, adli tatilden sonraya bırakılabilir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA