TARIM LİSELERİ GELİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARIM LİSELERİ GELİYOR


 

Haber Merkezi

 

Millî Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında 1 Haziran 2022 tarihinde imzalanan ve yürürlüğe giren protokol ile Tarım Liseleri kurulacak. Proje kapsamında Mersin’de İl Millî Eğitim ile Tarım İl Müdürlüğü işbirliğinde “Tarım Liseleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı” düzenledi. Mersin Suphi Öner Öğretmenevi Tarsus Salonu'nda düzenlene toplantıda

Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, günümüzde insanlığın en önemli sorunlarının başında küresel ısınma, iklim değişikliği ve buna bağlı olarak gelişen gıda ve tarım krizinin geldiğini söyledi. Koca, “Sizlerin de bildiği gibi Sayın Bakanımızın direktifleri doğrultusunda, bu evrensel sorundan hareketle 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında mesleki ve teknik eğitime ilişkin ana temalardan birisi "Tarım ve İklim Değişikliği" olmuştur. Buradan yola çıkılarak Millî Eğitim Bakanlığımız ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında tarım alanına yönelik her türlü eğitim ve uygulama iş birliğinin yapılabilmesine olanak sağlayan bir protokol hazırlanmış ve 01.06.2022 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu protokolle yurt genelinde tarım liselerinde gören yapan öğretmenlerimiz mesleki yeterliliklerini geliştirmeye ve öğrenim gören öğrencilerimiz uygulama ve istihdam olanaklarına kavuşmaktadır. Biz ilimizde Erdemli Tarım lisemiz ve Mezitli Fatma Aliye Meslek lisemizin tarım bölümleriyle güzel işler başardık, başarmaya devam edeceğiz. Ata tohumu üretecek, organik tarım yapacak, ürettiklerimizi vatandaşlarımızla paylaşmayı; öğrencilerimize verdiğimiz nitelikli eğitimle tarım sektörüne istihdam sağlamayı, gençlerimizin iş sahibi olmasına olanak sağlamayı sürdüreceğiz.

Bizim ülkemizin tarımsal üretimde Hollanda olmaması için hiçbir neden yok. Bizlerin bir araya gelerek, dayanışma içinde çözmeyeceği sorun yok. Toprağımız var, istihdam olanaklarımız var, kültürümüz var, en önemlisi birlikte üretme ruhumuz ve toprağa saygımız var. Sevgili gençler, sizleri tarım liselerimize davet ediyorum. Yıllar sonra elde ettiğiniz kazanımları, vatanımıza ve insanlığa katkılarınızı gördükçe kendinizle gurur duyacaksınız. Bizler her zaman sizinle gurur duyuyoruz.

Tohumu toprakla buluşturmak için Haydi Gençler Tarım Meslek Lisesine diyor; hepinizi saygıyla, hürmetle, muhabbetle selamlıyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA