ÇEVRECİLERDEN BÜYÜKŞEHİR’E ASLAN İHTARI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇEVRECİLERDEN BÜYÜKŞEHİR’E ASLAN İHTARI


 

Mersin’de çevreciler Makina İkmal Dairesi Başkanlığı görevinden alınarak başka bir daireye düz mühendis olarak atanan ve hakkında 7 adet soruşturma açılan Sabahat Aslan’a yönelik mobbing ve yalnızlaştırma politikalarının son vermesi için Büyükşehir Belediyesine ihtarda bulundu. Çevreciler Büyükşehir Belediyesi’nin hak ihlallerine karşı CHP Genel Merkezi’ni müdahale etmeye çağırdı.

Hasan Küçük

 

Aynı zamanda Mersin Çevre ve Doğa Derneği Başkanlığı (MERÇED) Başkanlığı da yapan Sabahat Aslan’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından Makina İkmal Dairesi Başkanlığı görevinden alınarak Yol Bakım ve Onarımı Dairesine düz mühendis olarak atanmasına ve hakkında 7 adet soruşturma açılmasına yönelik tepkiler dinmek bilmezken bir tepkide Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri Federasyonu’ndan (DAÇE) geldi. Derneğin gönüllü Avukatı İsmail Hakkı Atal MERÇED üyeleri ile birlikte Mersin Gazetecileri Cemiyeti’nde basın açıklaması düzenledi.

Atal burada yaptığı açıklamada, dünyanın büyük felaketlerin yaşandığı küresel iklim krizi tehdidi ile karşı karşıya olduğunu belirterek iklim krizinin sonucunda ise buzulların erimesinden dolayı ise seller, kuraklıklar, orman yangınları, türlerin yok oluşu ve gıda krizleri yaşandığını vurguladı.

Ülkenin ve bölgenin ekolojik  anlamda çok ciddi sorunları bulunduğunu vurgulayan Atal, Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri olarak derinleşen ekolojik sorunlarla ilgili ciddi hukuksal ve demokratik mücadeleler verdiklerini söyledi.

 

“MÜCADELE KAYBEDİLİRSE SORUMLUSU BÜYÜKŞEHİR’DİR”

Söz konusu sorunların çözümüne ilişkin yıllarca bölgede bütün yerel yönetimlerle ortak ve güçlü bir şekilde mücadele ettiklerini anlatan Atal, “Ama ne yazık ki son zamanlarda ortak sekreteryamızı yürüten MERÇED’e haksız ve hukuksuz bir şekilde Mersin Büyükşehir Belediyesi aracılığı uygulanan mobbing ve yalnızlaştırma politikaları sonucu birçok STK, meslek odası ve partilerin eylem ve etkinliklerimize ve toplantılarımıza katılmamalarını hayretle karşılıyoruz. Özellikle Atatürk Parkında Liman genişleme projesine karşı verilen mücadelede başta olmak üzere etkinliklerimize her türlü desteği veren Mersin Büyükşehir Belediyesi son zamanlarda mücadeleden vazgeçtiği gibi birçok kuruma baskı uygulayarak bizimle birlikte mücadele etmelerini engellemiştir. Atatürk Parkı Bütün kentin ortak değeridir, korunması için kurumların ortak hareket etmesi gerekmektedir. Mücadeleyi zayıflatmak projeyi uygulayanların işine yarayacaktır. Mücadele kaybedilirse bunun sorumlusu Mersin Büyükşehir Belediyesi olacaktır” şeklinde konuştu.

 

“SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİĞE YAKIŞMADI”

Sabahat Aslana yönelik baskı ve mobbinglerin Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığından ,rantiyecilerin ayağına basması sonucu haksız, hukuka ve kanuna aykırı bir şekilde   görevden alınmasıyla başlandığını anlatan Atal, “Makina İkmalde işleri aksatmadan, ciddi tasarruflar sağlayan Sabahat Aslan ranta geçit vermediği için Daire Başkanlığı görevinden ve kadrosundan  alınarak, Yol Bakım ve Onarımı Dairesine düz mühendis olarak  sürgün edilmesi, mesleğini yapma hakkının elinden alınması ve ona  mobbing uygulanması, hakkında yasal hiçbir dayanağı olmayan kelime oyunları ile 7 adet soruşturmanın açılması sosyal demokrat bir belediyeciliğe yakışmamıştır” diye konuştu.

 

CHP GENEL MERKEZİNE ÇAĞRIDA BULUNULDU

Ayrıca Sabahat Aslan'ın kadın kimliğine ve namusuna hakaret edenleri ve küfür edenleri ilgili makamlara ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e bildirmelerine rağmen bu şahıslar hakkında bu zamana kadar hiçbir işlem yapılmadığını anlatan Atal, “Bu şahısların halen görevde olmaları ve ortak sekreterimiz Sabahat Aslan'a 10 aydır sistematik mobing uygulanması kabul edilemez bir durumdur. Bize uygulanan haksız hukuksuz mobinglerin çözümü için yerel mücadelemizden şimdiye kadar bir sonuç alamadık. Siyasi iktidarın hukuk tanımayan hak ihlallerine karşı mücadele ve  demokrasi  sözü veren CHP Genel Merkezinin;  Mersin Büyükşehir Belediyesinin hukuk tanımayan, -hak ihlallerine müdahale etmesini ve çevre-ekoloji- yaşam hakkı mücadelesi veren DAÇE’nin ana direklerinden  DAÇE ortak sekreteri Sabahat Aslan'a yapılan haksızlığın düzeltilmesi  beklentimizdir” dedi.

 

“BÜYÜKŞEHİR’İ İHTAR EDİYORUZ”

Ülkemizin ve bölgenin çok ciddi ekolojik sorunlarına karşı ortak mücadele yürütenlerin

desteklenmesi gerekirken, mobing uygulayarak mücadelelerini  zayıflatılmaması gerektiğini vurgulayan Atal şunları söyledi: “Dernek Başkanı ve ortak sekreterimiz olan Sabahat Aslan’a uygulanan bu haksız, hukuksuz ve asılsız  soruşturmaların sonucunda verilen cezaları, uygulanan mobingleri,  Mersin Çevre ve Doğa Derneğimize uygulanan yalnızlaştırma politikalarını, yaşam hakkı savunuculuğu yapan ekoloji mücadelesi veren  ve çocuk hakları çalışmaları yapan bizlere yapılmış olarak kabul ediyoruz. Bizlere yapılan insan onuruna yakışmayan mobing uygulamalarının ve yalnızlaştırma politikalarının acilen son bulmasını ihtar ediyoruz. Haksızlığı her kabul ediş daha büyüğünü doğurur sözünden hareketle bu basın açıklamamızı yapma gereği doğmuştur. Her zaman olduğu gibi haksızlıklara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Haksızlık kimden ve nereden  gelirse gelsin, ilkemiz  haklının yanında hakkı savunmaktır.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA