ÖZGECAN’I UNUTMAYIN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖZGECAN’I UNUTMAYIN!


 

Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan’ın evine dönerken bindiği minibüste vahşi katledilmesinin 7’inci yılında üniversitenin servis hizmetini durdurması tepki çekti! Öğrenciler cinayeti hatırlatarak, “Cağ Üniversitesi servis hizmetine devam etsin” başlığıyla kampanya başlattı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’İn Yenice ilçesinde bulunan Çağ Üniversitesi’nde psikoloji öğrencisi iken 2105’te evine dönerken bindiği minibüste vahşi katledilen Özgecan Aslan cinayetinin ardından başlatılan öğrenci servisi, artan maliyetler gerekçesiyle kaldırıldı. Duruma tepki gösteren öğrenciler Özgecan cinayetini anımsatarak, yönetimi geri adı atmaya çağırdı.  

 

ARTAN MALİYET SAVUNMASI

Çağ Üniversitesi yönetimi yaptığı açıklama ile öğrencilerin servis hakkının kaldırıldığını duyurdu. Yönetim, yalnızca okul ücreti ödeyen ve bunun içerisinde yıllardır Adana ve Mersin’den ücretsiz servis imkânı sağlanan öğrencilere 2022-2023 öğretim yılından itibaren bu hakkın kaldırıldığını bildirdi.

Artan akaryakıt maliyetlerini gerekçe olarak göstererek bu kararı aldığını duyuran üniversite yönetimi, aynı zamanda önümüzdeki dönemden itibaren okul ücretlerine yüzde 30 zam yaptı.

 

ÖZGECAN ASLAN HATIRLATMASI

Yapılan açıklamaya ve alınan karara tepki gösteren öğrenciler ise servis şirketlerinin ve ücretli dolmuşların insafına terk edildiğini belirtirken haklarının geri verilmesini talep ediyor. Sosyal medya üzerinden açtıkları hasthag ile duruma tepki gösteren öğrenciler bir araya gelerek alarak servis haklarını talep etme kararı aldı.

Birçok öğrenci duruma tepki gösterirken Özgecan Aslan’ın katledilmesini hatırlattı. Duruma tepki gösteren öğrenciler cinayeti hatırlatarak, “Cağ Üniversitesi servis hizmetine devam etsin” başlığıyla kampanya başlattı.

 

OKULA ULAŞIM ÇOK ZOR

Sosyal medyada bir öğrencinin paylaşımı ile başlatılan kampanyada, “Merhaba ben çağ üniversitesinde öğrenciyim ve biliyorsunuzdur Özgecan Aslan bizim okulumuzun öğrencisiydi. Servis sisteminin olmadığı zamanlarda okula gidip gelebilmek için öğrencilerin çoğu TOK dolmuşlarını kullanıyor. Özgecan, TOK dolmuşuyla yolculuk yaparken katledildi. Bu olaydan sonra okul önlem olarak servis sistemini getirdi çünkü üniversite en yakın yerleşkelere bile çok uzak olan bir konumda ve okula giden bir otobüs bile yok.

 

MÜLTECİ ENDİŞESİ DE VAR!

Şu anda okulun servis sistemini tekrar kaldırdığını öğrendik ve hiçbir şekilde tekrar getirilmeyeceği ve uğraşmamamız gerektiği iletildi bize. Özgecan’ın sonu olan TOK dolmuşlarıyla yolculuk yapmamız isteniyor yani. Hele şimdi mültecilerin kampı gibi olan TOK dolmuşları bin kat daha güvensizken. Özellikle kadın öğrenciler olarak çok endişeliyiz ve tekrar aynı trajedilere şahit olmak istemiyoruz bu yüzden bir tag açtık. #CagUniversitesiServisHizmetineDevamEtsin tagıyla bize destek olup bu olayın yayılmasına yardımcı olursanız çok seviniriz öğrenciler olarak bu durumu kabullenmek istemiyoruz” denildi.

 

“MÜŞTERİ DEĞİL, ÖĞRENCİYİZ”

 

Ayrıca birçok öğrenci gün boyunca tweetler atarak sorunlarını ve taleplerini dile getirirken üniversitelerinin bir vakıf üniversitesi olduğu, bu yüzden bir şirket gibi kâr üzerinden hareket etmemesi gerektiği üzerinden eleştiriler yöneltti. Öğrenciler ‘müşteri değil, öğrenciyiz’ diyerek sitemlerini dile getirdiler. Üniversitenin konumu itibariyle servislerin bir ihtiyaç olduğuna değinen öğrenciler servislerin kaldırılmasının ve ulaşım yükünün öğrencilere yıkıldığı bir durumun eğitim öğretim hayatını etkileyeceği konusunda endişelerini dile getirdiler.

Kampanyaya destek veren Günebakan Kadın Derneği de, kampanya ile ilgili paylaşım yaparak, “Çağ Üniversitesi öğrencilerine destek verelim” çağrısı yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA