PTT TESİSLERİ MECLİS GÜNDEMİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PTT TESİSLERİ MECLİS GÜNDEMİNDE


 

HDP’li Rıdvan Turan, Mersin’deki PTT tesislerinin konut ve ticari statüsüne dönüştürülerek satılmak istenmesini meclis gündemine taşıyarak bölgenin rekreasyon alanına dönüştürülmesini talep etti.

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Mersin’de PTT tarafından kullanılan arazinin, konut ve ticari statüsüne dönüştürülerek satılmak istenmesini TBMM gündemine taşıdı. Turan, konuyla ilgili, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması için soru önergesi verdi.

Soru önergesinde Adnan Menderes Bulvarında yer alan kamuya ait PTT tarafından kullanılan arazi, konut ve ticari statüsüne dönüştürülerek satılmak istendiğini ifade eden Turan şunları kaydetti:

“Posta İşletmeleri A.Ş 2021 ağustos ayında bu arazinin ticaret ve turizm alanına dönüştürülmesi amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesine başvuruda bulunmuştur. Fakat bu karar Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından reddedilmiştir. Posta İşletmeleri A.Ş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına başvurarak Mersin’deki PTT tarafından kullanılan araziyi ticaret ve konut alanına dönüştürmüştür. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Mersin’de PTT tarafından kullanılan arazinin ticaret ve konuta dönüştürülmesi konusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisinin daha önce reddetmesine rağmen aldığı karar yerel iradeye karşı alınmış bir karardır. Mersin’de yaşayan yurttaşlar kamusal alanın ticaret ve konuta dönüştürülmesi kararına ilişkin tepkilerini basın açıklamalarıyla ifade ettiler.”

 

“REKREASYON ALANANINA DÖNÜŞTÜRÜLSÜN”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğin Bakanlığının söz konusu alan için ticaret ve konuta dönüştürülmesi kararından vazgeçmesini isteyerek rekreasyon alanına dönüştürülmesini talep eden Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: “Mersin’de PTT tarafından kullanılan alanın Bakanlığınız tarafından ticaret ve konut alanına dönüştürülmesinin gerekçesi nedir? Mersin’de PTT tarafından kullanılan alanın belirli kişi veya kurumların, sermaye gruplarının ihtiyaçları doğrultusunda ticaret ve konut alanına dönüştürülmesi iddiaları doğru mudur? Mersin’de PTT tarafından kullanılan alanın kimlere satılması planlanmaktadır?


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA