“ÖLÜM FERMANI OLUR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÖLÜM FERMANI OLUR”


 

Mersin’in Silifke ilçesi Taşucu Mahallesinde özelleştirme ile liman ve geri sahasını alan Cey Holding’in Taşucu limanı için bugün yapacağı ÇED toplantısına tepki gösteren bölge sakinleri “Ölüm fermanı olur” uyarısı yaptı.

Hasan Küçük

 

Daha önce sahile ördüğü duvar nedeniyle bölge sakinleri ve çevrecilerle karşı karşıya kalan Taşucu Limanı ve Seka arazisi olarak bilinen geri sahanın ihalesini alan  Cey Holding bu defa yapacağı projeyi vatandaşlara anlatmak için ÇED toplantısı yapacak. Salı günü saat 11.00’de Taşucu Park Tesislerinde yapılacak ÇED toplantısına çevrecilerin tepkisi büyük. Günlerdir nasıl bir yol izleyecekleri konusunda bölge halkı ile birlikte görüş alışverişinde bulunan çevrecilerin ÇED toplantısını yaptırmayacağı öğrenildi.

Bölge aktivistlerinden Musa Türkmen, daha önce söz konusu firmanın sahile duvar örülmesi ile gündeme geldiğini hatırlatarak “Şimdi ise SEKA arazisine ve limana yapılmak istenen proje ilgili bir ÇED toplantısı yapmayı planlıyorlar” dedi.

 

“BÖLGE SAKİNLERİ İSTEMİYOR”

Şirkete liman tarafının kiralama, geri sahasının ise satın alma şeklinde verildiğini hatırlatan Türkmen, “Liman tarafında bir dolgu projesi var. Mendireğin uzatılması o plajdan duvar ile ayırdıkları kısmı doldurarak orayı limanın kara alanı olarak düzenlemeyi düşünüyorlar. Tabi ÇED olumlu geçerse. Bu haliyle bu proje geçerse buranın ölüm fermanı gibi olacak. Çünkü liman daralacak, büyük lojistik araçları gidecek çıkacak. Çok tehlikeli ve riskli bir durum ortaya çıkacak” diye konuştu.

ÇED toplantısı öncesi uzun süreli toplantılar yaptıklarını anlatan Türkmen, “Çevreciler olarak gerekli tepkimizi ortaya koyacağız. Vatandaşlar ve bölge sakinleri projeye karşı olduklarını dile getiriyor. ÇED toplantısını yaptırmayacaklarını söylüyorlar.  Bölge sakinleri projenin bu şekilde yapılmasını istemiyor. Buna engel olacağız diye görüş belirtiliyor. Bunun için broşürler dağıtıldı. Toplantıya çağrı niteliğinde etkinlikler yapıldı. Sosyal medya çalışmaları yapıldı” ifadelerini kullandı.

ÇED toplantısı için Bakanlık, şirket ve Kaymakamlık’ın da davetler yaptığını belirten Türkmen, Lojistik ve sanayi anlamında faaliyet yürütecek bölgenin insanlarına haber verdiler. Sektör ve kurum temsilcileri ve halk hazır olacak” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA