“NASIL KIYDIN OĞLUMA?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“NASIL KIYDIN OĞLUMA?”


 

Mersin’de 16 yaşındaki liseli Serhat Sayin’i sokak ortasında tabanca ile öldürdüğü iddia edilen Şehmuz Y. için görülecek karar duruşması öncesi anne ve baba katile en ağır ceza verilmesini istedi.

Hasan Küçük

 

Mersin’de 16 yaşındaki Serhat Sayin’i sokak ortasında tabanca ile vurarak öldürdüğü iddia edilen Şehmuz Y. için Salı günü karar duruşması yapılması bekleniyor. “Nasıl kıydın oğluma” diye feryat eden acılı anne Sabiha Sayin ile baba Cafer Sayin katilin en ağır ceza ile cezalandırılmasını istiyor. 

14 Eylül 2020’de merkez Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi’nde meydana gelen olayda, elektronik eşya satan bir mağazada çalışan Şehmus Y. (25), birlikte yaşadığı dini nikahlı eşine ait olduğunu öne sürdüğü sonrasında ise kendisine ait olduğu ortaya çıkan sosyal medya hesabına mesaj attığını öne sürdüğü Y.S.'yi çağırıp darp etti. Ağabeyinin darp edildiğini gören Serhat Sayin, Şehmus Y.'nin iş yerine giderek, parka gelmesini istedi. Şehmus Y. de dükkan sahibinin ruhsatlı tabancasını alarak parka gitti. İkili parkın önünde karşılaştığı an Y., yanında getirdiği tabancasıyla Serhat Sayin’e ateş etti. 2 kurşun isabet eden ve ağır yaralanan Sayin, özel araçla kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

SAVCI ÇOCUĞA KARŞI İŞLENMİŞ SUÇLARDAN AĞIR MÜEBBET İSTEDİ

Mersin 9. Ağır Ceza Mahkemesinde 24 Mayıs 2022’de görülen davanın 7. duruşmasında  mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı sanığın TCK 82. maddesine göre, çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı Tasarlayarak, Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme suçu işlediği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.  

“ADLİ TIPTAN CENAZE HALA GELMEDİ”

Sanık avukatının mütalaaya karşı savunma yapabilmesi için duruşma 7 Haziran’a ertelenmişti.

Acılı baba Cafer Sayin gazetemize yaptığı açıklamada, katilin suçunu hafifletebilmek için çocuğunun yaşını büyük göstermeye çalıştığını belirterek “Bu nedenle oğlumun mezarı açıldı. 23 Ekim 2021’de açıldı. Yaşı’nın 17’den yeni gün almış olduğu görüldü. Adli Tıp’tan raporun sonucu geldi ama cenazesi hala gelmedi” dedi.

“CİNAYETİ VAHŞİCE TASARLAYARAK İŞLEMİŞTİR”

24 Mayıs’taki 7. Duruşmadaki itirazlardan dolayı mahkemenin 15 gün süre verdiğini anlatan baba Sayin, “Ondan dolayı cenazeyi getirmemiş olabilirler. 7 Haziran’da karar mahkemesi görülecek. Katil bu cinayeti vahşice, tasarlayarak işlemiştir. En ağır cezayı almasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Katil zanlısının duruşmalarda pişmanım bile demediğini anlatan Cafer Sayin, “Namus cinayeti felan diyor. Geçen duruşma öncesi Amerika’dan istenen Instagram dökümleri geldi. Karısı adına açılan hesap kendisinin olduğu ortaya çıktı. O hesabın karısı ile bir alakasının olmadığı ortaya çıktı. İmam nikahlı karısı zaten o hesabın kendisi ile bir alakasının olmadığını söylemişti. Hakim onu yüzüne okudu. Bunlar senin adına değil mi? dedi. Hiçbir itirazda bulunmadı. Bu olay tamamen kurgulanarak tasarlanarak yapılmış bir olay. Karısı adına açılmış hesapta bu planın bir parçası idi.

ACILI ANNE: “KEŞKE AYAĞINA SIKSA SAKAT BIRAKSA İDİ”

Anne Sabiha Sayin da katilin en ağız cezaya çarptırılmasını isteyerek “Ben sanığa ölen oğlumun yaşını söylemiştim ama o inanmadı. Ben her gün oğlumun sesi ile uyanmaktayım. Oğluma nasıl kıydı?  Ayağına sıksaydı sakat bıraksaydı ben her gün yatalak olarak oğluma bakardım. Gün yüzü görmesin ciğeri yansın Allah’ından bulsun” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA