RAZİYE’NİN ADI YAŞATILACAK AMA… | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RAZİYE’NİN ADI YAŞATILACAK AMA…


 

Cinayete kurban giden Raziye Oskay’ın isminin Toroslar’da bir spor tesisine verilmesi önergesini reddeden Başkan Yılmaz, Raziye’nin isminin bir parka verilmesi teklifini önümüzdeki mecliste kendilerinin getireceğini vurguladı.

Hasan Küçük 

 

Toroslar Belediye Meclisinin Haziran ayı oturumunda 10 Ocak’ta Hüseyin Okan Merzeci Mahallesi’nde eski nişanlısı tarafından öldürülen Raziye Oskay’ın isminin CHP’li meclis üyeleri tarafından aynı mahalledeki bir spor tesisine verilmesi önergesi nedeniyle tartışma yaşandı.  

CHP’li meclis üyeleri, Hüseyin Okan Merkezi Mahallesi’nde bulunan sosyal tesislerin birine kadın cinayetlerini dikkat çekmek için 10 Ocak günü katledilen Raziye Oskay’ın adının verilmesi için önerge vererek gündeme alınmasını istedi. 

Konu ile ilgili söz alan Başkan Yılmaz, “Muhalefet meclis üyelerimiz önermişti. Bizde meclis toplantısından önce uygun olacağını düşünmüştük. İyi niyetle faydalı olacağını düşünerek bunu yapmıştık ama meclis üyelerimiz arasından, muhalefet ile konuşmadığımız, istişare etmediğimiz değerlendirildiğinden ben bu önergeyi reddedelim diye düşünüyorum. Bir daha ki meclise kendimiz getirelim” dedi.

 

Raziye Oskay’a Allah’tan rahmet dileyen Başkan Yılmaz, “Kıymetli ailesinın acılarını paylaşıyorum. Bu konunun siyaset malzemesi yapılması doğru değil. Hele hele böyle bir konuda işbirliği yapmışken muhalefetle konuşulmadığı gibi konularda bizlere haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Onun bir dahaki meclise getirmek üzere reddetme taraftarıyım” şeklinde konuştu.

 

CHP’LİLERİN ÇOCUKÇA DAVRANMA ELEŞTİRİSİ BAŞKANI ÖFKELENDİRDİ

Teklif oy çokluğu ile reddedilirken CHP’li meclis üyeleri Başkan Yılmaz’a çocukça davranma eleştirisinde bulundu. Öfkelenen Başkan Yılmaz ise “Ben mi çocukça hareket ediyorum? Benim gibi bir adamı muhalefetle konuşmamakla suçlanıyorsa sizin susturmanız lazım. Terör örgütünün ajansında ben çetelerle işbirliği yapmakla suçlanıyorum ses çıkarmıyorsunuz. Örgüt üyeleri ile yan yana duruyorsunuz. Ben mi haksızlık yapmış oluyorum. Örgüt üyesi ajansına röportaj veren var. Bu sınavı vereceksiniz. Siz yapmıyorsunuz, ben bölücülük yapıyorum hadi oradan sende.  Kürt kardeşlerimizin sırtından düşün artık” ifadelerini kullandı.

 

CHP’Lİ ÇAVUŞ: TAMAM DEYİP REDDETMENİNİ KINIYORUM

CHP’li meclis üyesi Gülten Çavuş ise Raziye’nin isminin verilmesi için bu şekilde tekrar anılıp bir ay sonrasına ertelenmesini kınıyorum. Çünkü biz bunu öneri olarak sunduğumuzda fikir alışverişinde bulunmuştuk. Bu konuda sizinle iştişare içinde idik. Tamam dediniz. Fakat bunu red etmeninizi,  geçirmemenizi kınıyorum. Bu konuda zaten beraberiz dediniz. Yaşanan olayı, buradaki tartışmalar özdeşleştirip ertelemenizi kınıyorum. Bir sonraki mecliste isminin verilmesinin önemi kalmadı gibi geldi bana. Bir sonraki değerinin ne kadar olduğu konusunda tartışmaya açık. Herkesin düşüncesine bırakıyorum” dedi.

 

“TOP SAHASINA DEĞİL UYGUN BİR PARKA İSMİ VERİLMELİ”

Meclis sonunda tekrar konuya değinen Başkan Yılmaz, “Zaten komisyona gitse idi Raziye Oskay’ın

isminin bir top sahasından ziyade uygun bir parka, çiçeklerin, ağaçların olduğu, çocukların oynadığı, hayatın güzelliklerinin olduğu  bir yer bulup oraya verme niyetindeyiz. Önümüzdeki mecliste bunu gündeme getireceğiz."


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA