MEDİCAL PARK TARSUS HASTANESİ KAPANIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEDİCAL PARK TARSUS HASTANESİ KAPANIYOR


 

Tarsus’ta faaliyette bulunan özel sağlık kurumlarından Medical Park Hastanesi, genel merkez tarafından kapatılıyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de Yenişehir ve Tarsus ilçelerinde iki ayrı hastanesi bulunan Medical Park Hastanesi, küçülme kararı aldı. Tarsus’ta faaliyette bulunan özel sağlık kurumlarından Medical Park Hastanesi, genel merkez tarafından kapatılıyor.

MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş. tarafından çalışanlara gönderilen yazı da Tarsus hastanesinin 30 Haziran itibariyle faaliyetlerini durduracağı belirtildi.

Yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlanan kurumdan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

ÇALIŞANLAR NE OLACAK?

Şirketimiz yönetimsel kararı gereği, MLP Sağlık Hizmetleri AŞ Tarsus Şubesi’nin 30 Haziran 2022 tarihi itibari ile faaliyetlerine son verilmesi kararlaştırılmıştır. Bu vesile ile Tarsus Hastanemizin açılışından buyana görev yapmış tüm çalışma arkadaşlarımıza emekleri için teşekkür etmeyi borç biliriz. Bu süreçteki olası mağduriyetlerinizin önünü geçmek ve sizler ile olan iş ilişkisinin devamlılığını temin etmek amacıyla aşağıdaki bilgilendirmeyi tarafınızla paylaşmak isteriz. Bildiğiniz üzere grubumuzun farklı illerde işyerleri bulunmaktadır. Bu işyerlerindeki açık kadrolarımıza ve ihtiyaçlarımıza istinaden Tarsus hastanesi çalışanlarımızdan gelecek nakil ve/ veya diğer taleplerini toplayacağımızı, yapılacak değerlendirmeler sonrasında da uygun bulunan kişilerin nakil işlemlerinin gerçekleştirileceğini belirtmek isteriz”.

 

MEDİKAL PARK TARSUS

Hastane 12 bin metrekare kapalı alanıyla 9 kattan oluşuyor. Toplam 157 yatağa sahip olan Medical Park Tarsus Hastanesi'nde son teknoloji tıbbi donanımlarla desteklenmiş 46 yoğun bakım yatağı (18 genel yoğun bakım, 16 yenidoğan yoğun bakım, 6 KVC, 6 koroner yoğun bakım), 5 ameliyathane, 87 servis yatağı ve günübirlik hastaların takibinde kullanılmak üzere 24 gözlem yatağı bulunuyor. Yoğun bakım üniteleri; kalp ve damar cerrahi, koroner yoğun bakım, yeni doğan yoğun bakım, birinci yoğun bakım ve ikinci yoğun bakımdan oluşuyor.

Genel bir hastane olma özelliğini taşıyan Medical Park Tarsus Hastanesi, bütün birimleriyle iddialı olmayı hedeflerken, üst düzey tıbbi hizmet birimlerinin yanı sıra birçok spesifik birimi aynı çatı altında birleştiriyor.

45'i hekim, 1’i psikolog, 1’i diyetisyen, 1'i psikiyatri ve 129'u sağlık personeli olmak üzere idari ve teknik kadroyla birlikte 332 kişilik uzman bir ekiple hizmetlerine başlayan Medical Park Tarsus Hastanesi, bölgeye uzun süredir en kaliteli sağlık hizmetini sunuyor.

Grup hastanelerinde olduğu gibi Medical Park Tarsus Hastanesi de tüm branşlarda Sosyal Güvenlik Kurumu'yla anlaşmaya giderek, 'Herkes İçin Sağlık' misyonu rehberliğinde SGK güvencesiyle hizmetlerine devam ediyor. SGK'yla anlaşmanın yanı sıra özel sağlık sigortaları ve anlaşmalı kurumlarla da işbirliğine gidilen Medical Park Tarsus Hastanesi’nde bölgenin yanı sıra komşu ülkelerden de gelen hastalara da hizmet sunuluyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA