AKDUMAN, KKTC ERENKÖY EKOTURİZM ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDUMAN, KKTC ERENKÖY EKOTURİZM ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ


 

Haber Merkezi

 

Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, KKTC Erenköy’de devam eden ekotürizm çalışmalarını yerinde inceledi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Kıbrıs Direnişinin sembolü olan Erenköy’de Türkiye Cumhuriyeti Orman Genel Müdürlüğü ve KKTC Orman Dairesi ile işbirliği kapsamında Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Ekoturizm Planı hazırlandığı hatırlatılarak Erenköy Ekoturizm Planında yer alan donatıların yapım görevinin de Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne verildiği kaydedildi.

Plan kapsamında yapılan çalışmaları yerinde görmek üzere Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürü Muhammet Aslanhan’ın Erenköy’e bir ziyaret gerçekleştirdiği ifade edilen açıklamada, ziyarete KKTC Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu ve Yardımcısı Salih Güneş ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı yetkilisi eşlik ettiği yapılan çalışmaların yerlerinde tek tek incelenerek eksik ve aksayan hususlar olup olmadığına bakıldığı kaydedildi.

 

ERENKÖY KIBRIS’IN ÇANAKKALESİ

Ekoturizm çalışmalarının yapıldığı Erenköy;1950'lerden itibaren Türk Mukavemet Teşkilatı tarafından Türkiye'den ikmalin yapıldığı, Kıbrıs Türkünün direnişinin can damarı olmuştur. 1964 yılında Erenköy’de destansı bir direniş ve varoluş mücadelesi verilmiştir. Kıbrıs’ın Çanakkale’si olarak adlandırılmaktadır. Çalışmalar tamamlandığında ziyaretçiler,  direniş ve varoluş mücadelesinin izlerini görecek, o anı ve ruhu hissedeceklerdir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA