BAŞKAN İLK, MİLLETVEKİLLERİNİ HALKA ŞİKAYET ETTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN İLK, MİLLETVEKİLLERİNİ HALKA ŞİKAYET ETTİ


 

​​​​​​​Geçmişte CHP ilçe başkanlığı da yapan Tarsus İdman Yurdu Başkanı Ali İlk, Tarsus Şehir Stadyumu’nun kapasitesinin arttırılması ile ilgili taleplere karşın kimseden ses çıkmamasını eleştirerek, CHP, MHP, AKP ve İYİ Parti milletvekillerini halka şikayet etti.

HEDİYE EROĞLU

 

Tarsus İdman Yurdu (TİY), Play-Off’lardaki rakibi Amed Sportif Faaliyetler hazırlıklarına başladı. İlk maçı kendi sahasında 12 Mayıs Perşembe günü saat 20:00’de Tarsus Şehir Stadı’nda oynayacak TİY; ikinci maçı ise deplasmanda 16 Mayıs Pazartesi saat 20:00’de Diyarbakır Stadyumu’nda oynayacak.

 

SİHİRLİ DEĞNEK, SAYGI-SEVGİ

Tarsus İdman Yurdu (TİY) Kulüp Başkanı Ali İlk, katıldığı bir televizyon programında maç öncesi önemli açıklamalar yaptı. Desteklerinden dolayı Tarsus Belediye Başkanımız Haluk Bozdoğan’a da teşekkür eden İlk, “Gecesini gündüzüne katıyor, Tarsus İdman Yurdu’nu nasıl şampiyon yaparız diye çalışmalar yapıyor” dedi.

Başkanlık görevi devralması ile adeta takıma bir sihirli değnek değmişçesine küllerinden yeniden doğdukları yönündeki değerlendirmelere Başkan İlk’in yanıtı; “Kim bu memlekette bu takım için bir nokta gibi fayda sağlamış ise hepsine teşekkür ediyorum. Elinizde sihirli bir değnek mi vardı deniliyor, hayır yoktu. Yönetim anlayışları arklıdır kimisi parayla bir takım şeyleri çözmeye çalışır. Kimisi yönetim tarzını ortaya koyar. Burada en önemli olan bu takımda birliği beraberliği sağlamaktı. Biz bu birliği beraberliği futbolcu kardeşlerimiz ile sağladık. Onlarla bir araya geleden önce Tarsus’un altyapı takımlarının hocalarının tamamını göreve davet ettik. Bu riski hiç kimse alamaz. Yani profesyonel bir takımda altyapı hocalarını alıp takımda sorumlu olarak getirmez ama biz bunu kalben istekli bir şekilde yaptık ve başarılı olduk. Futbolcularla hocalarımız arasında çok güzel münasebetler kuruldu. Takım içerisindeki huzursuzluklar giderildi. Ağabey kardeş ilişkisi sağlandı, herkes birbirine saygı sevgi ile yaklaştı”  oldu.

 

ADALET VE HUZUR SAĞLANDI, BAŞARI GELDİ

Öte yandan takımda adaletin sağlanmasının da huzur ve başarıyı getirdiğini söyleyen Ali İlk, “En önemlisi yönetim bazında geçmişte yapılan sözleşmelerde takımda tek taraflı yeni gelen futbolcularla sözleşmeler yapılırken eskilere yapılmamıştı. Biz bu eksikliği, haksızlığı, adaletsizliği gördük ve hemen çağırdık futbolcularımızı. Dedik ki kardeşim burada yeni gelen 7 arkadaşımızla protokol yapılmış, Play Off, şampiyonluk primi verilmiş ama geçmişte ki hocalara, arkadaşlara böyle bir hak tanınmamış. Yönetime gelir gelmez hemen bunu düzelttik. Herkese adaletli, adil olunması gerektiğine inandığımız için bunu yaptık. Ondan sonra zaten işler kendiliğinden yoluna girdi.

Biz zaten hiçbir şeye müdahale etmeyiz. Hocalarımıza karışmayız. Sporcularımız ne istediyse ne yaptıysa hepsini takdirle karşılarız. Kesinlikle primlerini zamanında ödedik. Bundan sonra verdiğimiz sözleri de aynen yerine getireceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Önce huzur, sevgi, kardeşlik. Olay bu. Sihirli değnek bu. Herkes birbirine inandı. Saygı sevgi ile yaklaştı” dedi.

 

“STADYUM İÇİN KİMSEDEN SES ÇIKMIYOR”

Öte yanan TİY Başkanı İlk, Tarsus Şehir Stadyumu’nun kapasitesinin arttırılması ile ilgili girişimcilerinin de sürdüğünü açıkladı. “Ama maalesef kimseden ses çıkmıyor” diyen Ali İlk, ancak kendilerinin yine de ellerinden geldiği kadar seslerini duyurmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Tarsus Şehir Stadyumu’nun 1950 yılında yapıldığını ilçenin o günkü nüfusunun 30 bin olduğunu anımsatan İlk, “30 bine karşılık o zaman 4 bin kişilik bir stat yapılmış ama bu şuanda bize yetersiz. Geçtiğimiz günlerde Rize’ye Pazar ilçesine maça gittim. Nüfusu 17 bin 500. Burada 6 bin 500 kişilik bir stadyum olduğunu gördüm. Üstelik bunu dolduramıyorlar. 4 bin kişilik stat dolduğu için dışarıda en az 3-4 bin taraftar maça giremiyor.

 

CHP, MHP, AKP VE İYİ PARTİ MİLLETVEKİLLERİNİ HALKA ŞİKAYET ETTİ

Mersin’i siyaset temsil eden Cumhur İttifakı’ndan milletvekili seçilmiş herkes başta olmak üzere CHP, İYİ Partililere hepsine sesleniyorum; yazıktır, günahtır. 400 bin nüfusu olan bir çok ilden büyük olan Tarsus’a sahip çıkılmalı.

Sahip çıkmayanları da halka şikayet ediyorum. Bunlar yarın nasıl halkın karşısın çıkıp oy isteyecekler? Ayrım yapmadan geçmişte siyasi bir partinin başkanlığını yapmamış olmama rağmen bunu tüm partilere söylüyorum. Her çıktığım platformda da bunları tenkit edeceğim” diye konuştu.

 

“PROVOKASYONLARA GEÇİT VERİLMEYECEK”

Başkan İlk, Amedspor maçında yaşanabilecek provokasyonlara karşı da hazırlıklı olduklarını ve buna geçit vermeyeceklerini açıkladı.

Türkiye’nin özgür bir ülke olduğunu herkesin kardeşçe bir arada yaşadığını söyleyen İlk, “Demokrat bir kişiliğim var. Bu ülkede bir adada yaşıyoruz. Böyle bir şey yaşanmayacağına inanmıyorum. Herkes aklı selim bir şekilde gelip maçını izleyecektir. Özellikle takımımıza zarar vermeden karşılaşmayı izleyeceklerine inanıyorum. Biz buna izin vermeyiz. Benim yönetimimde en az 3-4 Diyarbakırlı arkadaşım var. Hak eden kazansın. Provoke etmek isteyenler de olabilir. Bunlara karşıyız. Herkes efendi bir şekilde gelip maçı izleyebilir ama provoke etmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA