“PAZARCILAR YÜKSEK FİYATTAN RAHATSIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“PAZARCILAR YÜKSEK FİYATTAN RAHATSIZ”


 

Tezgahlarda yüksek sebze fiyatları dikkat çekerken Mersin Pazarcılar Odası Başkanı Abdülhalim Batur, aşırı fiyat artışının sebebinin pazarcı esnafı olmadığını ve bu durumdan rahatsız olduklarını söyledi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Pazarcılar Odası Başkanı Abdülhalim Batur, son günlerde tezgahlardaki yüksek sebze fiyatları ile ilgili açıklama yaptı. Yaş sebze ve meyve fiyatlarının aşırı derecede yükselmesinin pazarcı esnafı ile alakalı bir durum olmadığını belirten Batur, “Hiçbir bir pazarcı esnaflarımız bu artışlardan asla mutlu değillerdir. Fiyat artışları nedeniyle pazarcı esnafımız bu süreçte para kazanamaz duruma gelmişlerdir. Ancak pazaryerlerimiz ve pazarcı esnafımız bu sektörün denge çubuğudur. Olmazsa olmazlardandır. Asgari ücretli halkımızın gariban kesimin emeklinin işçinin memurun vatandaşlarımızın  herzaman yanında olmuştur olmaya da devam edecektir” dedi.

Pazarcı esnafının kendisini yok etmeye çalışan avm ve marketlere karşı her zaman dimdik ayakta durduğunu anlatan Batur, “Pazarcılar olarak alın terimizle soğuk sıcak kar buz demeden çalışmaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

“MAYIS AYI BAŞLARINDA FİYATLAR DÜŞER”

2022 yılında havaların soğuk geçmesinden dolayı sebze ve meyvedeki verim kaybının fiyatlara çok büyük etki ettiğini belirten Batur, “İkinci bir etken ise çiftçilerimizin, halcilerimizin ve pazarcı esnaflarımızın girdi maliyetlerinin artması fiyatlara yansımıştır. Nisan ayı sonu Mayıs ayının başlarından itibaren hava sıcaklığının artmasıyla birlikte fiyatların düşeceğini beklemekteyiz. Dar gelirli vatandaşlarımızın ceplerini yakan pazar fiyatlarının farkındayız. Bu durumdan sadece vatandaşlarımız değil biz pazarcı manav ve halci esnafları olarak bizlerde rahatsız olmaktayız” diye konuştu.

Fiyat artışlarının siyasete alet edilmemesini isteyen Batur, “Bu konuyu siyasete dökmeyiniz. Siyasetiniz size kalsın başka mecralarda siyasetinizi yapın” ifadelerini kullandı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA