ALİME TOPRAK DAVASINDA SAVCI HAKSIZ TAHRİK İLE CEZA İSTEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ALİME TOPRAK DAVASINDA SAVCI HAKSIZ TAHRİK İLE CEZA İSTEDİ


 

Mersin’in Anamur ilçesinde 31 Ağustos’ta 2020 tarihinde kocasının başına tarım aleti ile vurarak öldüren Alime Toprak için mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı haksız tahrik indirimleri uygulanarak kasten öldürme suçundan cezalandırılmasını istedi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in Anamur ilçesinde 31 Ağustos 2020 tarihinde Alime Toprak, çalıştıkları muz serasında eşi Ali Toprak’ın başına tarım aletiyle vurarak öldürdü. Olayın ardından bir televizyon programına çıkan Toprak, eşini öldürdüğünü itiraf etmişti.

Silifke Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 5. duruşmasında sanık avukatı Şifa Özdemir hazır bulunurken sanık Alime Toprak tutuklu bulunduğu Anamur Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını verdi. Cumhuriyet Savcısı Toprak’ın haksız tahrik indirimleri uygulanarak kasten öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Avukat Şifa Özdemir, mahkeme heyetinin muhtemelen haksız tahrik ile kasten öldürme suçundan ceza verecek gibi gözüktüğünü belirtti.

 

DURUŞMA ERTELENDİ

Duruşma sanık avukatının mütalaaya yönelik savunmalarını yapabilmesi için ertelendi.

Antalya Feminist Kollektifinden ise Alime Toprak davası ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.

15 yıl boyunca evli olduğu Ali Toprak’tan sistematik olarak şiddet gören Alime Toprak’ın, 31 Ağustos 2020’de Ali Toprak tarafından tehdit edilip şiddet gördüğü bir anda kendisini savunarak Ali Toprak’ın ölümüne sebep olduğu ifade edilen açıklamada “Eşi kasten öldürmek” suçundan tutuklu yargılanan Alime için adalet istiyoruz!” denildi.

Evli olduğu Ali Toprak tarafından yıllarca sistematik şiddete maruz kalan, defalarca çocuklarına zarar vermekle tehdit edilen Alime Toprak’ın “eşi kasten öldürmek”le yargılandığı ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ali Toprak’ın evlilikleri boyunca yalnızca Alime’ye değil aynı zamanda çocuklarına da şiddet uyguladığı hem Alime’nin hem de çocukların ifadelerinde yer almaktadır.  Ayrıca, Ali Toprak yıllar önce de, kumar oynayıp eve sinirli geldiği bir anda tartışma çıkardıktan sonra ağladığı için kendi öz oğlunu da balkondan atarak ölümüne sebep olmuştur. Küçük bir çocuğun katil zanlısı olan, kumar oynayan, eşine ve çocuklarına şiddet uygulayan Ali Toprak, 2014 yılında 14 yaşında bir kız çocuğunu da kaçırarak çocuğu istismar etmiştir. Alime’nin, kız çocuğunun ailesine haber vermesiyle çocuk kurtulmuş fakat bu olayın ardından Ali Toprak Alime Toprak’a kendisine 14 yaşında bir kız çocuğu bulup evlendirmesi için baskı yapmaya başlamıştır. Alime Toprak, bunu yapmayacağını söylediği için de Alime Toprak ve çocuklarına şiddet uygulamış ve onları öldürmekle tehdit etmiştir.

 

ALİME’NİN YAŞADIĞI ŞİDDETE TANIĞIZ!

Alime Toprak çocukları ve ailesine zarar verilmekle tehdit edildiği için polise şikayette bulunamamış fakat yaşadığı şiddete tanıklık edenler olmuştur. Öyle ki Ali Toprak’ın ailesinden neredeyse herkes Alime’den şikayetçi olmadıklarını mahkemeye bildirmiştir. Alime’nin durumuyla birebir örtüşen ve gerçekleşen eylemin aslında özsavunma dürtüsüyle gerçekleştiğini gösteren “örselenmiş kadın sendromu” makalesi dosyaya avukatlar tarafından da dosyaya sunulmuştur.

Alime Toprak’ın yargılandığı davanın ilk dört duruşmasında mahkeme çocukları ve diğer tanıkları dinlemiş, tanık ve çocukların ifadeleri Alime’nin yıllardır sistematik bir şiddete maruz kaldığını ve çocuklarının zarar görmesi korkusuyla şikayette bulunamadığını ortaya koymuştur. Dördüncü celsede dinlenen tanıklardan biri maktülün borcu karşılığında karısı Alime ile ilişki yaşamasını teklif ettiği, kendisinin de kabul etmediğini beyan etmiştir. Ancak mahkeme olay esnasında Alime’nin yardım istemek için neden şikayetçi olmadığını sorgulamıştır. Alime ise şikayetçi olsam öldürüleceğimi biliyordum, kimse beni onun şiddetinden koruyamazdı demiştir.

 

“ALİME YAŞAM HAKKINI KORUMAK İÇİN BU SUÇU İŞLEMİŞTİR”

 

Alime’nin yaşam hakkını korumak için bu suçu işlediği açıktır. Alime, Ali Toprak’ı öldürmek niyetiyle saldırmamış yalnızca kendini savunmuştur. Üstelik Ali Toprak’ın ruh sağlığının yerinde olmadığı da kayıtlarda mevcuttur.  Sürekli kumar oynayan, tarihi eser kaçakçılığı yapan, küçük yaştaki kız çocuğunu kaçırarak istismar eden, Alime’ye ve çocuklarına sürekli şiddet uygulayan ve tehdit eden Ali Toprak’ın saldırıları karşısında asıl mağdur olan Alime’dir.

Alime Toprak yıllardır öğrenilmiş çaresizlik ve  sistematik şiddet gören bir kadın olarak ölmemek ve çocuklarına sahip çıkabilmek için öldürülmemek için öldürmek zorunda kalmıştır.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA