YENİ MEZARLIK BULUKLU’YA YAPILACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİ MEZARLIK BULUKLU’YA YAPILACAK


 

Güneykent Mezarlığı’nın dolması ile vatandaşlar büyük mağduriyet yaşarken Büyükşehir Belediyesi’nin 3 yıldır hayata geçiremediği yeni mezarlık projesi için Buluklu adres gösterildi. Büyükşehir Belediyesi, yeni mezarlığı Buluklu’da ki 50 dönümlük araziye yapmak için harekete geçti.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Mart ayı 1. Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi.

Gündem dışı konuşmalar bölümünde yine mezarlık konusu gündeme geldi. Toroslar’daki Güneykent Mezarlığı’nın dolması ile pandemi nedeniyle de vatandaşlar büyük mağduriyet yaşarken 3 yıldır sorunu çözemeyen Büyükşehir bu defa gündemine Buluklu’yu aldı. Büyükşehir Belediyesi yönetimi, yeni mezarlı Buluklu’da ki 50 dönümlük araziye yapmak için harekete geçtiğini duyurdu.

 

“MECLİS ÜYELERİ; BELEDİYE BAŞKANLARI EN ÇOK MEZARLIK İÇİN ARANIYOR”

AKP Grup Sözcüsü Zafer Şahin Özturan, mezarlık konusunda yaşanan mağduriyete dikkat çekerek, “Mezarlık sorunu tüm belediye meclis üyelerimizin, belediye başkanlarımızın gün içinde en fazla telefon aldığı konulardan bir tanesi. Mezarlık sorunun çözülmesiyle ilgili gerçekten ciddi şekilde birgayret gösterilmesi lazım. Şöyle bir durum var; özellikle Toroslar’da ki Güneykent Mezarlığı’nda yer olmamasından dolayı, geçmişte belde olup da mezarlığı bulunan mahallelerimiz var. Bununla ilgili hem bizler, hem muhtarları hem de daire başkanları çok ciddi, büyük sorun yaşıyor. Bu şehrin sorunu olan gerçekten çok önemli olan bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor.Hızlı bir şekilde sizlerin de desteğiyle sonuçlanmasın bekliyoruz” dedi.

 

YENİ MEZARLIK BULUKLU’YA

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, Öztduran’a yanıt olarak Toroslar’daki Güneykent Mezarlığı’nın dolduğunu ve yeni mezarlık alanı için belirledikleri bölge konusunda Toroslar Belediyesi ile görüştüklerini ifade eti. Seçer, “Burada Toroslar Belediyesi’nin bir yeri vardı. Sayın Belediye Başkanımızla da görüşüldü. Buranın bize tahsis edilmesi ile ilgili. Haklıdır, haksızdır uygun görmedi. Verse en uygun yer orasıydı ancak biz bu konuda birkaç gün önce bir karar verdik. Buluklu’da 50 dönüm Mersin Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde Gözne yoluna yaklaşık 700-800 metre mesafede bir yerimiz var. Oranın uygunluğunu tespit ettik. Şu anda Toroslar planları o bölgeyi ilgilendiren etapta da komisyondan geçtikten sonra itirazlarda onun değişikliğini yapacağız. Orayı mezarlık olarak işaretleyeceğiz. Bu arada biz işlemleri devam ettiriyoruz” diye konuştu.

Başkan Seçer, Anayurt’ta yapılacak mezarlık için bağlantı yolu konusunda Karayolları’ndan ret cevabı geldiğini de paylaşarak, “Biz Anayurt’a bir mezarlık inşaatına başlıyoruz, başka yerimiz yok, başlamak zorundayız. Karayollarımız da bu konuda bize anlayış gösterirlerse, sizlerin de telkini ile vatandaşlarımız açısından çok uygun olacağını düşünüyoruz. Buradan da yetkililere duyurmuş olalım. Yoksa uzun bir mesafe kat etmek zorunda kalacak vatandaşlarımız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA