“ONURLU YÜRÜYÜŞE DEVAM EDECEĞİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ONURLU YÜRÜYÜŞE DEVAM EDECEĞİZ”


 

ADD Mersin Şubesi’nin cumartesi günü tek liste ile gidilen 14. olağan genel kurulunda başkanlığa seçilen Serdar Erkan ve yönetimi görevi devraldı. Erkan, “Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına giderken sorumluluğumuz ağır. Atatürk’ün devrimlerinin ve ilkelerinin ışığında onurlu yürüyüşe devam edeceğiz” dedi.

Hediye Eroğlu

 

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) 14. Genel Kurulu Cumartesi günü Yenişehir Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılmıştı. Tek liste ile gidilen olağan genel kurulda önceki başkan Av. Adnan Gündoğdu aday olmamış ve Serdar Erkan başkanlığındaki yeni yönetim Hülya Özdemir, Kamer Gülbeyaz, Filiz Ataizi, İsmet Mavi, Müşerref Derin, Hasan H.Eser, Sedat Berk, Alpay Başlı, Emine Demir, Mehmet Salıcı, Aliye Togac, Halıl G.Üçgün  Ayla Koçısık, Mürsel Cıftçi, Rahmiye Deniz, Ahmet Simşek ve Kumsal Ölçer’den oluşmuştu.

ADD Mersin Şubesi’nin yeni başkanı Serdar Erkan ve yönetim kurulu üyeleri şube binasında düzenlenen törenle eski Başkan Adnan Gündoğdu’dan görevi devraldı. Devir Teslim töreninde konuşan önceki başkan Gündoğdu, Avrupa’nın en büyük kuruluşu olan ADD’nin Mersin Şubesinin olağan genel kurulunu hafta sonu başarı ile gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

“YAPACAĞIMIZ ETKİNLİKLER VALİLİK TARAFINDAN ENGELLENDİ”

Genel kurulda derneklerinin geleneklerine bağlı olarak içlerinden bir arkadaşımız aday olduğunu ve. tek liste olarak seçime gidildiğini anlatan Gündoğdu, “3 yıllık görev sürem içinde pandeminin getirdiği sıkıntıları elimden geldiğince aşmaya, özellikle siyasi iktidarın önümüze koyduğu engellerin üzerinden atlamaya çalıştım. Bir şeyler yapmaya çalıştık ama kişisel olarak tatmin olmadım. Çok daha güzel şeyler yapabilirdik. Ama hiçbir dönemde olmadığı kadar başvurduğumuz izinler reddedildi. Yapacağımız etkinlikleri siyasi iktidar valilik kararı ile engelliyordu” şeklinde konuştu.

 

“BİZE BİLE ENGELLER KOYAN BAŞKALARINA NASIL ENGEL KOYAR SİZ DÜŞÜNÜN”

Görev süresinin bittiğini belirten Gündoğdu, “Türkiye’nin daha demokratik bir sürece evrilir ve bu baskıcı siyasi iktidar iş başından uzaklaştırılır. Daha demokratik ve daha özgürlükçü insan haklarına dayalı bir yönetim anlayışı iş başına gelir. Bizim gibi sivil toplum örgütleri daha rahat çalışma imkanı bulur. Biz Türkiye’nin kuruluş değerlerinden yana siyaset yapıyoruz. Biz Atatürk’ün düşüncesini anlatmaya çalışan bir kuruluşuz. Bizim bile önümüze engeller koyan bir siyasal anlayışın başka sivil toplum örgütlerinin önüne koyduğu engelleri düşünün, artık siz değerlendirin.  Yeni yönetimde görev yapacak arkadaşlara başarılar dilerim” diye konuştu.

 

“KİŞİSEL BEKLENTİLERİ BİR KENARA BIRAKIN”

Yeni yönetim kurulu üyelerine “Yöneticilik süreniz boyunca söz konusu vatansa gerisi teferruattır” sözünü akıllarından çıkarmamalarına isteyen Gündoğdu şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılına giden bu süreçte bize çok önemli görevler düşüyor. 100. Yılda öncü ve sözcü olan bir kuruma sözcü oldunuz. O yüzden kişisel kaygıları ve beklentileri bir kenara bırakın. El ele omuz omuza Atatürkçü Düşünceyi Türkiye’de iktidara taşıyalım.”

 

ERKAN: “ADD’NİN BAYRAĞINI İNDİRTMEDİ”

Yeni Başkanı Serdar Erkan ise kendilerini yalnız bırakmayan üyeleri ile e teşekkür ederek başladığı konuşmasında önceki başkan Gündoğdu ve yönetimine de hizmetleri için teşekkür etti. Gündoğdu ve ekibinin zor bir dönemde görev yaptığını ifade eden Erkan, “Hem Corona var hem olağanüstü koşullar var. Türkiye olağanüstü koşullardan çıktı ve pandemi gibi yeni bir olağanüstü koşula girdi. Bu dönemde sindirilmeye çalışılan sivil toplum hareketini Adnan Başkan daha önceki yöneticilik tecrübeleri ile aşmaya çalıştı. Hukukçu kimliği ile yerinde müdahaleler yapmaya çalıştı. ADD’nin bayrağını indirtmedi” diye konuştu.

 

“SORUMLULUĞUMUZU BİLİYORUZ”

ADD’nin gönüllü ve kamu yararına çalışan bir kuruluş olduğunu hatırlatan Erkan şunları söyledi: “Türkiye’de şu anda gönüllülükte maddi ve yasal sıkıntıları olan bir dönemdeyiz. Tek adam yönetiminde ciddi bir baskı altındayız. Önümüzdeki dönemde sorumluluğumuz ağır. Türkiye’nin 100. yılına gireceğiz. Atatürk’ün devrimlerinin ve ilkelerinin ışığında onurlu yürüyüşe devam edeceğiz. Cumhuriyetin 100. yılına tanıklık edeceğiz. O nedenle üstlendiğimiz görevin sorumluluğunun farkındayız. Bu sorumluluğun gereğini sizlerle birlikte yerine getireceğiz. Kamu yararına çalışan Atatürk ismini taşıyan bir derneğiz. Dolayısıyla bütün sorumlulukların hakkını vermek için sizlerden her zaman görüşlerinize ihtiyacımız olacak. Önümüzdeki süreçte birlikte karar alarak birlikte yönetme anlayışını hayata geçirmeye çalışacağız. Adnan Başkanı ve yönetim kuruluna ve önceki başkanlarımıza teşekkür ederiz” 

Konuşmaların ardından Erkan önceki başkan Gündoğdu’ya çiçek vererek teşekkür etti.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA