“UKRAYNA’DA SAVAŞI DURDURUN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“UKRAYNA’DA SAVAŞI DURDURUN!”


 

Mersin’de çoğunluğunu Ukraynalıların oluşturduğu Kırgız, Kazak, Beyaz Rusya ve Rusya vatandaşları Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı savaşın durdurulması için bir araya gelerek “Ukrayna’da savaşı durdurun” dedi. Mersin Ukraynalılar Kültür, Türizm ve Eğitim Derneği Başkanı Galyna Veselukha, savaşta en çok çocukların öldüğünü belirterek kadınların metroda doğum yaptığını söyledi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de Ukraynalılar Rusya’nın ülkelerine başlattığı saldırı sona erdirmesi için düzenledikleri basın toplantısı ile çağrı yaptı. Mezitli Belediye Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasına Mersin’de yaşanan Ukraynalılar’ın yanı sıra Kırgız, Kazak, Bezay Rusya ve Rusya vatandaşları da katıldı.

Türk ve Ukrayna Bayraklarının açıldığı eylemde “Mersin Kiev omuz omuza, Yaşasın Türkiye Ukrayna kardeşliği”, “Savaşa hayır”, “Savaşı durdurun”, “Putin Ukrayna’dan çık” şeklinde farklı dillerde pankartlar açıldı. Çocuklarında katıldığı eylemde savaşın bir an önce sona erdirilmesi istendi.

 

“UKRAYNA’DA ÇOCUKLAR ÖLÜYOR, KADINLAR METRODA DOĞUM YAPIYOR”

Mersin Ukraynalılar Kültür, Türizm ve Eğitim Derneği Başkanı Galyna Veselukha “Burada Kırgızlar, Kazaklar, Ruslar, Beyaz Rusya ve Ukrayna’dan insanlar toplandık. Bize destek veren herkese teşükkür ederiz. Ukrayna’da acı bir durum yaşıyoruz. Yer altında millet kalmış. Çocuklar yer altında. Kadınlar metroda doğum yapıyor. Bu çok acı. 1 yaşında 2 yaşında çocuklar ölüyor. Savaşa hayır dememiz gerekiyor. Bu çocukların sonu çok kötü olacak. Bundan çok sayıda ülke etkilenecek” dedi.

Ukrayna’da hastanelerin  havalimanlarının bombalandığı çok acı bir durum yaşandığını anlatan Veselukha “Harkir’de hayalet kente dönmüş durumda. Kiev’de ülkenin en büyük çocuk hastanesi bombalanmış durumda. Çalışmayacak durumda. Ukrayna’nın kuzeyine kaçmış milleti bombalıyorlar. Bombalanan yer askeri yer değil. Siviller bombalanıyor. Bu durum kimseye bir fayda sağlamıyor. Hepimiz bu savaşa karşı durmamız lazım. Türkiye’ye ve Türk arkadaşlara çok minnettarız” diye konuştu.

 

“HERKESİ YARDIMA BEKLİYORUZ”

Ukrayna Türkiye Derneği olarak yardım kampanyası başlattıklarını anlatan Veselukha “Herkesi yardıma bekliyoruz. Tece Deniz Mahallesi’nde Kent Suit Apart Hotel var. Orada yardım merkezimiz var. Yardımları orada topluyoruz. Getirmek için aracı olmayana yardımcı olabiliriz. Bizimle irtibata geçsinler. Şu anda en çok yardıma ihtiyacı olan çocuklar. Onlar yer altında kalmışlar. Yiyecek ve içecekleri yok. Burada topladığımız yardımları Kiev’e göndereceğiz.  Acılarımızı paylaşan Türk arkadaşlara teşekkür ederiz. Buradaki insanların yarısının akrabası Ukrayna’da kalmış durumda. Babaları orada olan çocuklar var. Gelip gidemiyoruz. Yaşasın Ukrayna” ifadelerini kullandı.

 

“DÜNYA NÜKLEER SAVAŞIN EŞİĞİNDE”

Ukraynalı Tür vatandaşı İrina Zengin ise “Şimdi dünya nükleer savaşın eşiğinde. Dünya 2’ye ayrılmış durumda. İyilik ve kötülük. Aydınlık ve karanlık. Bu yüzden biz buradayız. Şimdi insanların kendi politik görüşlerini, dini, uyruğunu bir kenara bırakmalı vicdanına göre taraf seçmeli. Çünkü bu savaşta kazanan olmayacak. Bu savaşın yarını olmayacak. Bu sadece bizim Ukrayna’nın savaşı değil. Bize destek veren Türk halkına çok teşekkür ederiz. Allah sizden razı olsun. Savaşa hayır”

 

“RUSYA PUTİN DEĞİLDİR”

Rus vatandaşı Aleksey Nikiforov ise “Ben Rus’um. Şunu anlıyoruz ki ne Ukrayna’ya ne Rusya’ya savaş gerekmiyor. Rusya Putin değil, Putin’de Rusya değil. Savaşın hemen bitmesini çok istiyorum. Bize barış gerek. Herkese barış gerek. Bütün dünyaya barış gerek” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA