KDV İNDİRİMİ MEMNUN ETTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KDV İNDİRİMİ MEMNUN ETTİ


 

MTB Başkanı Ö. Abdullah Özdemir: “KDV indirimi ekonomik ve psikolojik açıdan olumlu oldu”.

Haber Merkezi

 

Mersin Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ö. Abdullah Özdemir, KDV indiriminin ekonomik ve psikolojik açıdan olumlu olduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Özdemir, 13 Şubat 2022 Tarihli Resmî Gazetede listesi yer alan temel gıda ürünlerinde, KDV oranının yüzde 1 seviyesine indirilmesi kararının enflasyon ile mücadele sürecinde büyük önem taşıdığını söyledi.

“Nitekim dünya genelinde de birçok ülkeyi yakından ilgilendiren ekonomik sorunlardan biri haline gelen gıda enflasyonu, ülkemizde son olarak yüzde 55,61 seviyesine kadar tırmanmıştı” diyen Özdemir, “Tüketicilerimizi olumsuz yönde etkileyen bu süreçte gıda ürünlerinde uygulanan KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1 düzeyine indirilmesini en son 27 Eylül 2021’de olmak üzere çeşitli zamanlarda talep etmiştik.

Devletimiz bu talebimize karşılık vererek enflasyon ile mücadelede tüm imkanların kullanılması noktasında ne kadar kararlı olduğunu açık bir şekilde ortaya koymuştur. Gıda enflasyonu, enflasyon sepetinin dörtte birini oluşturduğundan, TÜFE’nin düşmesini de sağlayacaktır.

 

“KARAR TÜKETİCİLERİMİZE NEFES ALDIRACAK”

Bugünden itibaren ilgili ürünlerde yaşanacak yüzde 7’lik KDV indirim kararı, gelirlerinin önemli bir bölümünü gıda ürünlerine harcayan başta düşük gelirli kesim olmak üzere tüm tüketicilerimize nefes aldıracaktır. Aynı zamanda bu adım, sadece ekonomik anlamda değil, psikolojik açıdan da bir motivasyon kaynağı olacaktır. Bu indirim etiket fiyatlarında düşüş oluşturacağı gibi gıda ürünlerine olan talebi arttıracağından ticareti de canlandıracaktır.

Devletimizin bu fedakarlığı hazine gelirleri açısından kısa vadede bir kayıp gibi görünüyor olsa da uzun dönemde kayıtdışı ekonominin kayıt içine alınmasıyla, vergi gelir kayıplarının önemli bir kısmı telafi edilebilecektir. Bu nedenle, etiket fiyatlarına ilave olarak kayıt dışı ile mücadeleye yönelik kurulacak olan etkin bir denetim mekanizması çok daha sağlıklı bir yapının oluşmasını sağlayacaktır.

 

İSTİŞARE ORTAMINI GÜÇLENDİREREK SÜRDÜRMELİYİZ

Özellikle içerisinden geçmekte olduğumuz pandemi süreci sağlıklı, kaliteli ve ucuz gıdaya daha kolay erişimin önemini hepimize göstermiştir. Bu nedenle gıda enflasyonu ekonomik bir sorun olmanın da ötesinde, sosyal bir problemdir.

Devletimiz gelir vergilerinden yapmış olduğu bu fedakârlık ile sorunlarımızı sahiplenerek vatandaşlarımızın yanında olduğunu göstermiş ve geleceğe yönelik önemli bir moral sağlamıştır. İstişareye açık, icraat ve çözüm odaklı bu bakış açısı güçlenerek sürdüğü sürece hedeflenen enflasyon düzeylerine ulaşılacağı kanısındayım” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA