KATLI OTOPARK BİTMEDİ SEÇER MÜTEAHHİDİ HEDEF ALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KATLI OTOPARK BİTMEDİ SEÇER MÜTEAHHİDİ HEDEF ALDI


 

Bu ay tamamlanacağının sözü ve verilen Katlı Otopark inşaatının iki yıldır bitirilememesini eleştiren muhalefete Başkan Seçer’in yanıtı müteahhidi şikayet etmek oldu.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Şubat Ayı Olağan Toplantısının birinci birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı  Çok Amaçlı Salon’da yapıldı.

Toplantıda AKP Grup Başkanvekili Zafer Şahin Özturhan, belediyeni taşınacağına ilişkin duyumlar aldıklarını ancak bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

Bunun üzerine açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyenin Marinavista, Merkon Sitesi ve Gökdelen’de kiralanan 7 kata taşınacağını söyleyerek, gecikme ile ilgili nedenleri anlattı. Seçer, “Marinavista için Aralık’ta ihaleye çıktık ama inşaatı başlatamadık. İhalemize teklif veren olmadı. Fiyatlar oynuyor, döviz düşüyor-yükseliyor. 24 saat esaslı çalıştırıp kaybedilen süreyi kazanacağız, şuan ihale aşamasında. Gecikmenin nedeni bakanlıktan izne tabi olması çünkü biz 1 yıl önce bu planlamayı yaptık. Merkon binası, Gökdelen de 7 kat. Tamamının yıllık maliyeti 6 milyon 500 bin TL.  Bugün biraları kiralamaya kalksam, bu fiyatlara bulmam mümkün değil.

Öte yandan Kırmızı Lacivert İşhanını yıkmak zorundayız yoksa halkın tepesine yıkılacak, raporları var, tehlike arz ediyor. İstiklal Caddesi’nde öyle asfalt mı olur, bir şeş yapamıyorum. Farkındayım, proje bitti ama o binayı yıkmam lazım. Binanın yıkımını beklemeden bir şey yapacağım, esnaf ne derse haklı orada. Ama ben de yan sorunlardan dolayı hızlı hareket edemiyorum” dedi.

 

KATLI OTOPARK ŞUBAT’TA BİTECEKTİ…

Parkomat uygulamasından vazgeçilmesine rağmen katlı otopark projelerinin bitirilmemesine yönelik eleştirilere ise Seçer, şu yanıtı verdi: “Parkomattan vazgeçildi. Şubat ayında katlı otoparkı bitireceğiz diye söz verdik. Müteahhit bizi dinliyorsa kulaklarını açsın. Lütfen artık sende bizim iyi niyetimizi zorlama. Şimdi yasal haklarını kullanıyor. Şuanda da cezaya düşüyor. Görüyorsun müteahhit bey; senin yüzünden vatandaş ile karşı karşıya geliyoruz. Allah aşkına şu katlı otoparkı artık bittittir. Ne istiyorsak sana yardımcı olduk. Sen hala iki ileri bir geri bölge esnafı ile bizi sıkıntıya sokma”.

 

MUHALEFET “BİZ SÖYLEDİK”

Bunun üzerine araya giren AKP’li Zafer Şahin Özturhan, “Biz dedik ki katlı otoparkı bitir sonra parkomatı kaldır ama sen gidip önce parkomatı kaldırdın” dedi.

Seçer ise “Haklısın ama şurda eksiksin. Sadece o nedenle biz parkomatı kaldırmadık” dedi.

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA