ELEKTRİK ZAMMI ENDİŞE YARATTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ELEKTRİK ZAMMI ENDİŞE YARATTI


 

2022 yılının ilk gününde elektriğe yapılan zam tepki çekerken Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’nden yapılan zamla ilgili endişe uyarısı geldi.

Haber Merkezi

 

 

Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İsmail Alkaya, elektrik zamları ile ilgili yaptığı açıklamada, elektrik tarifelerine göre büyük oranlarda yapılan zammın EPDK tarafından onaylanarak 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren yürürlüğe girdiğini belirtti.  Hayatın her boyutunda kullanımı zorunlu olan elektrik tarifelerine yapılan zamlar genel anlamda tüm zamlarında habercisi olduğunu ifade eten Alkaya, “Mesken abonelerinden başlayan sanayi ve ticarethane abonelerinden, çiftçilerimizin kullandıkları tarımsal sulama abonelerine kadar kapsayan 2022 yılının ilk gününde yapılan bu zam gelecek içinse bizleri endişeye düşürmektedir” dedi.

 

“EPDK’NIN SÖYLEM VE UYGULAMALARI ÖRTÜŞMÜYOR”

EPDK basın açıklamasında yapılan zamların gerekçesini kademeli tarife uygulaması ile dar gelirli vatandaşların korunacağı ve enerji kullanımında tasarrufu ve verimliliğinin ileri sürüldüğünü anlatan Alkaya, “EPDK’nın söylemi ile yaptığı uygulamalar örtüşmemekle birlikte sadece dar gelirli yurttaşları değil döviz dalgalanmasındaki büyük kayıplar ile ayakta kalmaya çalışan tüm üretim kapsamındaki esnaf ve sanayicilerde zora sokmuştur. Enerji tasarrufu kapsamında Mesken abonelerine getirilen kademe uygulaması( 150 kW/ay ) ise yüzde 50 zam yapılarak dar gelirli vatandaşların enerji ihtiyaçlarını karşılayamaz hale getirmiştir. Bu durum zorunlu olarak usulsüz kullanımların önünü açma olasılığını doğurmakla birlikte birçok vatandaş faturasını ödeyemeyecek hale gelecek bu durum ise toplumsal sorunların oluşmasına sebep olma olasılığını yaratacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“ÜLKE PAHALI ENERJİ KULLANIMINA İTİLDİ”

2007 yılında yayınlanan Enerji Verimliliği Kanununun tam anlamıyla hayata geçirilememesi, bu kapsamdaki ilgili kurumların kapatılması, enerji özelleştirmeleri sonrasındaki olumsuzluklar, yenilenebilir enerji kaynaklarındaki düzenlemelerin yetersizliği ve ithal enerji kaynaklarına bağımlılığın ülkeyi pahalı enerji kullanımına ittiğini vurgulayan Alkaya şöyle devam etti: “Bu kapsamda siyasi iktidarın enerji politikalarını ivedi olarak gözden geçirmesi ve gerekli düzenlemeleri bir an önce yapması zorunluluk haline gelmiştir. Elektrik mühendisleri odası olarak her zaman dediğimiz gibi; '' Türkiye’nin Enerji sorunu yoktur, Enerji yönetimi sorunu vardır.''


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA