TAKSİCİLERİN ZAM TEKLİFİ KABUL EDİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TAKSİCİLERİN ZAM TEKLİFİ KABUL EDİLDİ


 

Akaryakıt ve diğer girdilerdeki astronomik fiyat artışlarına dayanma gücü kalmayan taksici esnafının zam isteği Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odasının teklifi ile Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğince kabul edildi.

Haber Merkezi

 

Akaryakıt fiyatlarında sık sık yapılan fiyat ayarlaması ve lastik, yedek parça ve bakım ücretlerindeki yüksek artışlar üzerine taksiciler Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı’dan zam talebinde bulundu.

Yaklaşık bin 500 taksici esnafının, yeni taksimetre ayarlanması taleplerinin görüşmek için gruplar halinde taksicilerle bir araya gelen Başkan Sarı ve yönetim kurulu üyeleri, taksicilerin tamamına yakınının zam istediklerini belirledi ve konuyu kısa adı ESOB Olan Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Birliğine iletti. Yeni fiyat ayarlaması ESOB tarafından da onaylanmasıyla yeni tarife yürürlüğe girmiş oldu.

2021 ayında taksimetre ayarı yapılmış olmasına karşın akaryakıt ve diğer girdilerdeki çok yüksek fiyat artışları nedeniyle giderlerini karşılayamaz duruma gelen Mersinli taksici esnafının isteği bir kez daha yerine getirildi.

Yeni ayarlamaya göre; taksimetre açılış ücreti 8 TL, kilometre ücreti 7 TL, saat ücreti (bekleme) 31,20 TL, birim (metre) 0,70 TL ve birim zaman) ücreti 1 dakika 0,52 TL, kısa mesafe ise 20.00 TL oldu.

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı taksimetre ayar kararından sonra yaptığı açıklamada konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Bir tarafta taksici esnafımız, bir tarafta da yaşamını zorluklar içerisinde sürdüren halkımız vardı. Bu nedenle taksici esnafımızla sık sık bir araya gelerek hem taksicilerimizi, hem de halkımızı üzmeyecek bir rakam üzerinde mutabakata vardık ve onay için teklifi Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine ilettik ve onaylanarak yeni tarife yürürlüğe girdi. Akaryakıt ve tüm ürünlere yapılan zamların yakın takipçisi de olan halkımızdan bu konuda anlayış beklemekteyiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA