KOZUVA KAFALARI KARIŞTIRDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KOZUVA KAFALARI KARIŞTIRDI!


 

Yaklaşık 10 yıllık inşaat sürecinde 9 ihale, 3 temel atma töreni gören, 6 farklı ‘tamamlanma tarihi’ açıklanan ancak hala açılamayan Çukurova Havalimanı bilmecesi sürüyor! Projenin üst yapı inşaatını üstlenen Kozuva Şirketinin 4 gün arayla iki farklı gerçekleşme oranı açıklaması kafaları karıştırdı!

Hediye Eroğlu

 

İlk ihalesi 2011'de gerçekleşen, temeli 2013'te atılan, uğruna 8 milyon metrekarelik tarım arazisinin kamulaştırıldığı Çukurova Havalimanı'nın altyapısı için 3, üstyapısı için 5 ihale tarihi ilan edildi. Gelinen noktada altyapının yüzde 85'i bitti. Üst yapı inşaatına ilişkin ise üstlenici müteahhit Kozuva Şirketinin 4 gün arayla iki farklı gerçekleşme oranı açıklaması kafaları karıştırdı!

 

PROE MÜDÜRÜ: YÜZDE 30-32

Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) 25 Ekim’de  inşaat sahasını gezdirerek yetkililerden bilgi aldı. Çukurova Havalimanı üst yapı ihalesini üstlenen Kozuva Şirketler Grubu Proje Müdürü Ferhat Güney, projede yüzde 30-32 gerçekleşme oranına erişildiğini açıklayarak, 2022 yılı 29 Ekim’deki açılış için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

 

PATRON: YÜZDE 45

Ancak aradan 4 gün geçtikten bu defa sahayı Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) yönetimi gezerek inceleme yaptı.

Bu gezide ise heyete Çukurova Uluslararası Bölgesel Havalimanı inşaat ihalesini alan Kozuva Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva eşlik etti.

 

“BURAYI HUB LİMAN YAPMAK İSTİYORUZ”

Gezide heyete bilgi veren Süleyman Kozuva, inşaatın yüzde 45ini tamamladıklarını bildirip, gelecek 29 Ekim’de açılışı yapacaklarını söyledi. Önlerinde tam bir yıllık süre bulunduğunu belirten Kozuva, çalışmaların hızla devam ettiğini bildirdi.

Projenin teknik özellikleri hakkında bilgi veren Süleyman Kozuva şunları söyledi:

“Bu bölgenin mevcut durumda yaklaşık 5,5 milyon yolcu kapasitesi bulunuyor. Bu kapasitenin yüzde 80’i ise iç hatlar yolcusu. Amacımız burada dış hatları güçlendirebilmek. Bunun için kurduğumuz bir ekip Almanya, Fransa gibi dünya ülkeleriyle görüşmelere başladı. Burayı HUB Liman yapma arzusundayız. Konuyla ilgili çalışmada sizlerin desteği de çok önemli. Yalnız size değil, Mersin’deki her bir sivil toplum kuruluşuna büyük görevler düşecek. Bunu sağlayabilirsek 3 yılda 30 kat yol alınıp tüm bölge kazanacak.”

 

“TREN HATTI HAVALİMANINA UĞRAYACAK”

Gaziantep – Mersin tren hattının havalimanına uğrayacağını da kaydeden Kozuva, bölgeden havalimanına ulaşımın kolay olacağını ifade etti. Aynı zamanda 180 odalı bir otel planladıklarını, ilk etapta 12 bin metrekare kapalı alanda kargo taşıması için iki tane depo yapımına başladıklarını ifade eden Kozuva, “Toplamda 30 bin metrekareye kadar çıkacak alanımız bulunuyor. Bunu talebe göre değerlendireceğiz. Bölgenin konumu nedeniyle kargo bölümü olmazsa olmazımız. Biliyorsunuz buradan her gün Katar’a iki tane uçak kalkıyor. Bu potansiyeli iyi değerlendirmeliyiz” dedi.

Ayrıca yatırımı greenport olarak tasarladıklarına da dikkat çeken Kozuva, “Bölgenin özelliklerine yakışır şekilde güneşten yararlanıp kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“YOL BİTMEDEN SONUÇ ALMAK ÇOK ZOR”

Yatırımın yüzde 45’ini tamamladıklarını kaydeden Kozuva, sözlerini şöyle tamamladı:

“Şu anda 650 personel ile çift vardiya çalışıyoruz. Kaba inşaatı yapan 5 farklı grup var. Ancak planlamamız 1200-1300 personele göre. Kaba inşaat bitip ince inşaat da başladığında bu rakama ulaşacağız. Taahhüdümüz 2023 sonu olmasına rağmen biz 29 Ekim 2022’ye yatırımı tamamlayıp açılışı yapmaya odaklandık. Tek sorun ise yol. Eğer buraya ulaşım sağlanamaz, yol yatırımı tamamlanmazsa bizim yatırımı tamamlamamız hiçbir işe yaramayacak”.

Ancak 4 gün önceki MESİAD gezisinde yüzde 30-32 olarak açıklanan inşaat gerçekleşme oranının, Süleyman Kozuva tarafından MTSO’nun gezisinde yüzde 45 olarak açıklanması kafaları karıştırdı!


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA