2. ÇEVRE YOLU DAVULTEPE’YE UZANACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

2. ÇEVRE YOLU DAVULTEPE’YE UZANACAK


 

Mersin’in en hızlı gelişen bölgesi olan Mezitli’de GMK Bulvarında yaşanan trafik yoğunluğunu rahatlatmak için ilk kazma vuruldu. Vatan Caddesine kadar hizmet etmekte olan İsmet İnönü Bulvarı’nı Davultepe’ye kadar ulaştıracak olan yolun ilk etabı için iş makinaları çalışmaya başladı.

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın girişimleriyle imar planında işaretlenen alanda yol açma çalışmalarına başladı. 2021 yılı sonuna kadar ilk 900 metrelik bölümünün yapılarak trafiğe açılması planlanan yolun 2022 yılı içerisinde ise kalan bölümünün tamamlanması hedefleniyor. İmar Planlama çalışmaları yakın zamanda tamamlanan ve Mezitli belediyesince hızla imar uygulama çalışmaları başlatılan bölgeye hizmet edecek olan birinci derece erişim kontrollü yol, bölgenin planlı gelişimini ve sağlıklı kentsel gelişmelerini hızlandıracaktır.

İsmet İnönü Bulvarı’ndan gelerek Vatan Caddesi’nden güney yönüne dönen araçların özellikle Eskiköy Caddesi ve GMK Bulvarı üzerinde yarattığı trafik yoğunluğuna çözüm sağlayacak nitelikteki 35 metre genişliğindeki yeni yolun açılması doğu - batı istikametindeki ulaşım olanaklarını iyileştirilecek ve erişim sürelerini kısaltacaktır. İlk etapta Mezitli Arıtma Tesisinin doğusunda kalan Akdeniz Caddesine kadar açılacak olan yol, bu kesitte trafikte yoğunluğun yaşandığı saatler için By-Pass olanağı sağlayacaktır.

Mezitli’nin hızla değer kazanması sonrası özellikle Akdeniz Mahallesi’nin kuzey kesimlerinde oluşan yapılaşmadan dolayı oluşan trafik yoğunluğunun azaltılması gerektiğine dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer ile yaptığımız görüşmeler sonrası uygulama imar planında işaretlenmiş olan yolun açılmasının özellikle bu bölgede yaşanan yoğunluğun ve sıkışıklığın önlenmesi için İsmet İnönü Bulvarının, Vatan Caddesinin batısında da devam etmesi gerektiği yönünde fikir birliğine vardık. Ekipler çalışmaya başladı. yılbaşına kadar ilk etabının tamamlanması hedefleniyor. Özellikle kentimizin gelişmesi ve bölge trafiğinin rahatlaması için son derece önemli bir durum. GMK Bulvarında oluşan yoğunluk bu yolla hafifleyecektir. Otoban yolu dışında GMK Bulvarına alternatif tek güzergâh olması önemini göstermektedir. 2. Çevre Yolunun bu bölümünün açılması ile Davultepe bölgesinde de planlı kentsel gelişme ve imar hareketleri başlayacaktır. Yolun açılmasının ardından Mezitli Belediyesi olarak ara bağlantı yollarını da tamamlayarak o bölgenin gelişmesine de imkân sağlamış olacağız. Mezitli önümüzde ki süreçte de  daha çok gelişecek ve değer kazanacaktır. Emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e ve Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanlara teşekkür ederim.”dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA