KORKUTAN İDDİA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KORKUTAN İDDİA!


 

Sık sık bacasından çıkan sarı dumanlar nedeniyle kente korku salan Toros Tarım’da bu defa da nitrik asit iletim hattında kaçak sızıntı olduğu iddiası gündeme geldi

HEDİYE EROĞLU

 

Tekfen Holding bünyesindeki Toros Tarım’ın üç gübre üretim tesisinden biri olan Mersin İşletmesi’nde, nitrik asit iletim hattında kaçak sızıntı olduğu iddiası gündeme geldi.

Sosyal medyada gündeme gelen iddia ile ilgili fabrika ve sendika yönetiminin bilgi sahibi olduğu ancak fabrikanın durdurulup, müdahale edilmesi için Kasım ayının beklendiği gündeme geldi.

Zaman zaman bacasından çıkan sarı dumanlar ile kenti korkutan Toros Tarım’da yaşananlara dair gazetemize açıklamalarda bulunan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de, iddiaların kendisine de ulaştığını söyleyerek, “200’ü aşkın işçinin çalıştığı Toros Tarım fabrikasında, nitrik asit iletim hattında bir kaçak olduğu iddiaları bizlere de iletildi. Bu kaçağı önlemek için bu sene içinde kolektör yatırımı yapıldığı ancak sızıntının önlenemediği yönünde bilgiler var.

Öğrendiğimiz kadarıyla Kasım ayında fabrikayı durdurup bunu çözmeyi düşünüyorlar ama Kasım’a daha çok var. Ağustos’ta durmuştu fabrika en son. Muhtemelen kolektörü o zaman taktılar. Kasım ayında bakıma alacaklardır. Sendika da fabrika da konuyla ilgileniyor ama süreç hızlandırılmalı” dedi.

Toros Tarım’dan ise konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan yaklaşık 1 milyon metrekarelik alana yayılan Toros Tarım Mersin Üretim Tesisi, Kalsiyum Amonyum Nitrat (CAN) ve nitrik asit üretim tesislerinin yanı sıra malzeme ambarları, açık-kapalı depolar ve torbalama ünitesi gibi yardımcı tesislerden oluşan bir gübre kompleksi olarak faaliyet gösteriyor. Yaklaşık 45 yıldır üretim yapan Mersin Üretim Tesisi, 1994 yılında Nitrik Asit ünitesinde kurulan DENOX Baca Gazı Arıtma Sistemi ile üretim yapıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA