“KEŞKE TRAFİK KAZASINDA ÖLSEYDİM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KEŞKE TRAFİK KAZASINDA ÖLSEYDİM”


 

Anamur’da şiddet gördüğü eşi Ali Toprak’ı (44) başına tarım aletiyle vurarak öldüren Alime Toprak (32), davanın ikinci duruşmasında, “Keşke trafik kazasında ölseydim de bunları yaşamasaydım” diye isyan etti.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Anamur ilçesinde geçen yıl 31 Ağustos’ta Alime Toprak, çalıştıkları muz serasında eşi Ali Toprak’ın başına tarım aletiyle vurarak öldürdü. Olayın ardından bir televizyon programına çıkan Toprak, eşini öldürdüğünü itiraf etti.

Toprak, Cumhuriyet Savcısı'nın gözetiminde olay yeri incelemesinin ardından Anamur Adliyesi'ne sevk edildi. Toprak hakkında ‘Eşi kasten öldürme suçundan’ iddianame hazırlandı. İlk duruşması Temmuz ayında Silifke Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşması önceki gün yapıldı.

Duruşmada tutuklu sanık Alime Toprak ve taraf avukatlar hazır bulundu. Daha önce ki duruşmada 15 yaşında tecavüzüne uğradığı Ali Toprak’tan 15 yıllık evlilikleri sırasında sürekli şiddet gördüğünü ve 4 defa düşük yaptığın söyleyen Alime Toprak, yaşadıklarına “Keşke trafik kazasında ölseydim de bunları yaşamasaydım” diyerek isyan etti.

Toprak’ın tutukluğunun devamına ve tanıkların dinlenmesine karar verilen duruşma 11 Kasım 2021 tarihinde saat 09:15’e ertelendi.

 

“SAVUNMA HAKKINI KULLANDI”

Antalya Feminist Kolektif de, duruşmayı takip ederek, kamuoyuna Alime Toprak’a destek çağrısı yaptı.

Kolektiften yapılan açıklamada. “15 yıl boyunca evli olduğu Ali Toprak’tan sistematik olarak şiddet gören Alime Toprak, 31 Ağustos 2020’de Ali Toprak tarafından tehdit edilip şiddet gördüğü bir anda kendisini savunarak Ali Toprak’ın ölümüne sebep olmuştur. ‘Eşi kasten öldürmek’ suçundan tutuklu yargılanan Alime için adalet istiyoruz!

Ali Toprak’ın yalnızca Alime’ye değil aynı zamanda çocuklarına da şiddet uyguladığı hem Alime’nin hem de çocukların ifadelerinde yer almaktadır. Ali Toprak yıllar önce de, kumar oynayıp eve sinirli geldiği bir anda tartışma çıkardıktan sonra ağladığı için kendi öz oğlunu da balkondan atarak ölümüne sebep olmuştur. Küçük bir çocuğun katil zanlısı olan, kumar oynayan, eşine ve çocuklarına şiddet uygulayan Ali Toprak, 2014 yılında 14 yaşında bir kız çocuğunu da kaçırarak çocuğu istismar etmiştir. Alime’nin, kız çocuğunun ailesine haber vermesiyle çocuk kurtulmuş fakat bu olayın ardından Ali Toprak Alime Toprak’a kendisine 14 yaşında bir kız çocuğu bulup evlendirmesi için baskı yapmaya başlamıştır .Alime Toprak , bunu yapmayacağını söylediği için de Alime Toprak ve çocuklarına şiddet uygulamış ve onları öldürmekle tehdit etmiştir.

Alime Toprak’ın 25 Haziran’da görülen ilk duruşmasında mahkeme çocukları ve diğer tanıkları dinlemiştir. Çocukların 18 yaş altında olması ve psikolojik olarak kırılgan bir yaş grubunda olmaları sebebiyle ayrı bir odada ifadelerinin alınması mahkeme tarafından reddedilmiş, çocuklar kendilerine pedagojik olarak hiç uygun olmayan mahkeme salonunda ifade vermek zorunda kalmışlardır. Aynı zamanda avukatların sunduğu,  “örselenmiş kadın sendromu” makalesi de tutanağa geçirilmemiştir.

Alime Toprak yıllardır öğrenilmiş çaresizlik ve  sistematik şiddet gören bir kadın olarak ölmemek için meşru müdaafada bulunmuş ve yaşam hakkını savunmuştur” ifadelerine yer verdi.  

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA