ESNAF DERDİNİ CHP’YE ANLATTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ESNAF DERDİNİ CHP’YE ANLATTI


 

Mersin’de bir dizi temaslarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e, esnafın genelde ve yerelde çözüm bekleyen sorun ve beklentileri içeren bir rapor sunuldu.

Haber Merkezi

 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, beraberinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel, Ali Mahir Başarır, Alpay Antmen ile birlikte, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret ederek  Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ve Birliği bağlı Esnaf Odası  Başkanları ile bir araya geldi.

Başkan Dinçer, esnaf ve sanatkarların genelde ve yerelde çözüm bekleyen sorun ve beklentilerini içeren bir raporu CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e iletirken,  Parekende yasasının düzenlenmesi,  zincir marketler ve AVM’lere sınırlama getirilmesi,  kente 5 bin işyeri kapasiteli  sanayi sitesi kazandırılması,  Kasaplar Çarşısı, Balık Pazarı, Bit Pazarını kapsayan alanın düzenlemesi,  şehir merkezinin cazibe merkezi haline getirilmesi, mesleki eğitimin desteklenmesi gibi sorunlarına acil çözüm üretilmesini istedi.

Mersin’de pandemi döneminde çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren esnaf sanatkarların işyerlerinin kapandığını bilgisini paylaşan Başkan Dinçer, bu süreç içerisinde gıda kolisine muhtaç kalan esnafa Mersin’de Büyükşehir Belediyesince 18 bin gıda kolisi dağıtıldığını, esnafın evinde ve işyerinde kullandığı su ücretlerinin 500 liralık bölümünün karşılandığını ifade ederek, bu desteklerinden dolayı  Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini iletti.

Başkan Dinçer, mahalle aralarında faaliyet yürüten zincir marketlerin ilimizde 800‘ü geçtiğini, 2015 yılından bu yana Mersin’de  zincir market sayılarında yüzde 200’lük artış olduğunu belirterek, esnaf sanatkarların bu durumdan olumsuz etkinlendiğinin altını çizdi ve  zincir marketlerin kuruluşu ve açılışı, çalışma usulleriyle ilgili acil düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurguladı.

Dinçer, esnaf sanatkarların pandeminin izlerini hala taşıdığını, borçlarını, vergilerini ve sgk’sını  ödemekte zorlandığını, bu durumun hafifletilmesi amacıyla sıfır faizli, uzun dönemlere yapılan ödeme planıyla bütün esnaf sanatkarlara finansal destek verilmesi gerektiğini ifade etti.

Yine Mersin Büyükşehir Belediyesince dar gelirli ihtiyaç sahibi kişilere yönelik hazırlanan sosyal destek uygulaması Halkkart alışverişlerinin yerel esnaftan yapılması ile esnafa katkı sağlandığını kaydeden Başkan Dinçer, Türkiye’de ilk kez Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nin (MESDEM) n Büyükşehir Belediyesi ile hayata geçirildiğini, Belediye, esnaf sanatkar ve meslek odaları işbirliğinde kentin ekonomisinin planlanması, sorunlara çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla  ortak projelerin yürütüldüğünü belirtti.

Başkan Dinçer, Büyükşehir Belediye Başkanlığının koordinesinde ve dört merkez ilçe belediye başkanlığının doğal üyesi olduğu MESDEM Üst kurulunun çalışmalarıyla Türkiye’ye örnek olacağının altını çizdi. 

Dinçer, Mersin’de kente 250 km uzaklıkta ilçeler bulunduğunu kaydederek, ulaşım sektöründeki esnafın çözümüne çare olunması amacıyla uzak ilçelere UKOME  görevlisi atanmasını istediklerini kaydetti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA