SEÇER, GÜLTAK’I KONUŞTURMADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SEÇER, GÜLTAK’I KONUŞTURMADI


 

Büyükşehir Belediyesine, plan, parkomat ve yatırım tepkisi gösteren Başkan Gültak’a, Başkan Seçer’in yanıtı, “Bunları siyaset malzemesi yapmayın” oldu. Yaşanan gerilim üzerine Başkan Seçer, Başkan Gültak’ın konuşmasına izin vermedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı meclis toplantısının birinci oturumu Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıda Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın bölgesine yönelik altyapı yatırımları, parkomat ve imar planlarının gecikmesi ile ilgili hizmet tepkisi öne çıktı.

ÇAY MAHALLESİ TAZİYE EVİ BÜYÜKŞEHİR’E TAKILDI

Başkan Gültak, Çay Mahallesinde bir taziye evi yapmak istediklerini ama önergelerinin reddedildiğini söyleyerek, “İmar değişikliğini bu yüzden acele istemiştik ama önergemizi kabul etmediniz. İnşallah önümüzdeki ay kabul edersiniz” dedi.

 

HUZURKENT’İN MEZARLIK SORUNU ACİL ÇÖZÜLMELİ

Huzurkent’ten de size selam var. 90 dönüm araziyi aldınız hızlı bir şekilde mezarlık ihtiyacı var Huzurkent’in. Güle güle kullanabilirsiniz ama adamlar ciddi şekilde şikayetçiler. O bölgeyi mezarlık olarak planlarsanız mezarlık ihtiyacını başka bölgelere göndermek zorunda kalmazlar.

 

ÇARŞI ESNAFI PARKOMAT İSTİYOR

Ayrıca Silifke Caddesi esnaflarının da ize selamı var. Esnaf parkomat meselesini soruyor. Pandemiden dolayı sıkıntıları var, parkomat ile nefes almışlardı, tüm esnaflar sizden ısrarla parkomatın yeniden gelmesini istiyorlar. Ekonomik halatı devam ettirmede çok önemli olduğunu söylüyorlar.

 

“ÇAY-ÇİLEK İNSANINI RAHATLATMALISINIZ”

Çay Çilek’ten de selam var. Son dönemde 5-6 defa gittim, MESKİ bürokratları çok iyi işler çıkartıyorlar o bölgede ikinci katlara su çıkamıyordu. Size de teşekkür ediyoruz, altyapının bitmesi gerekiyordu fakat mutlaka eksiklikler olmuştur ama biraz uzun sürdü. Bir şekilde o bölgede bir algı yaratılıyor sanki Akdeniz Belediyesinin sorumluğunda gibi. Bu konuda hem bürokratlarınızı aradım, fikirlerini aldım. Ya kendilerinin yapacağı ya da sizin yapacağınız yönünde görüşleri. İnsanlar pencerelerini açmak istiyorlar ama tozdan şikayetçiler. Kış da geliyor çamur da olacak. Çay, Çilek ve birkaç mahalle MESKİ’nin yaptığı işlerin hızlı bir şekilde planlanması en azından bölgeye sizlerin de giderek oradaki mahalleli ile sohbet edip, ‘1-2 ay sonra burası bitecek’ diyerek insanları rahatlatmanızda yarar var çünkü size de bize de tepki var.

 

“İMAR PLANLARI GECİKİYOR”

Ayrıca Mersin’in en önemli 3 konusu imar, ulaşım ve çarpık yapılaşma. Yani kaçak yapılaşma. Bunlara karşı önlem almamız gerek. Önlem almadığımız süreç Mersin önemli bir il haline gelemez. İkinci etap imar planları uzun zamandır tarım görüşü bekliyordu yoğun uğraşlar sonucu bu görüş 9-10 ay önce geldi ama hala sizden haber bekliyoruz. 2,5 yılımız kaldı, ikinci etabın 5 binlik planları ne zaman çıkacak? Çünkü bunlarla ilgili daha sizin ve bizim bürokratlarımız çalışacak. Gözümüzü bir anda seçim yılında açabiliriz bu hızla gidersek. Özellikle Akdeniz’deki lojistik ve sanayi alanlarının bir an önce açılması gerekiyor çünkü bu şehrin kaderini belirleyecek önemli bir çalışma. Akdeniz’de en sorunlu esnafların yüzde 60’ı Akdeniz’de. Bu esnafları taşımak için sizinde benimde yer bulmamız gerekiyor. İşte imar planları ile bu esnaflara da yer açılacak. Planları ne kadar hızlı çıkartırsak bu ekonomiye de katkı sağlayacak. En önemlisi de istihdam sağlayacak ve Mersin’in ekonomisini büyüteceğiz. Bu ikinci etap büyük bir alan biliyorum ya bölelim, bekleyen alanları çıkartalım, ruhsat verelim bekleyenlere. Çünkü bu sadece Büyükşehir’in, Akdeniz’in meselesi değil. Şehrin önünü açacak bir hamle. İkinci etap imar planlarının hızlı bir şekilde hayata geçmesi gerekiyor. Zamanımız kalmadı. Önümüzde çok az bir zaman var. 2,5 yıl imar, ruhsat konuları için büyük bir zaman değil. Çabuk geçer bugünler. Bu imar konularını çözelim ki, ekonomimiz e insanlarımız rahatlasın” diye konuştu.

 

“HUZURKENT’TE MEZARLIK SORUNU YOK”

Başkan Vahap Seçer de, yanıt olarak, “Mesele Çay Mahallesine yapılacak taziye evi değil, hemen yapın biz de alkışlayalım ama bunu reklam yapıp, önergenin kabul edilmemesini göstermeyin. Huzurkent mezarlığı ile ilgili konunun mazisini de biliyorum bizzat ilgilendim. Atalar Mahallesinde işaretli bir mezarlık alanı var ama Huzurkent oraya gitmek istemiyor. Bunu da malzeme yapmanızı uygun görmem. Sizin üslubunuzla konuşmak istemiyorum. 200’e yakın defin yeri var. 2020’de 30 definimiz var orada. Pandemi şartlarını da göze alın. Yani yaklaşık 6-7 yıl orada süre var. ‘90 dönümlük araziyi aldınız’ deniliyor. Ama bu süreç benden önce başlayan ama bugün sonuçlanan bir süreç. Devir daha geçen hafta yapıldı. Bir bardak suda fırtına koparacak acil bir durum yok” dedi.

 

SEÇER, PARKOMAT TALEBİNE KARŞI ESNAFI KINADI

Ayrıca parkomat konusuna da değinen Vahap Seçer, esnafa sert çıkarak, “Parkomat olayında esnaf başkanlarını kınıyorum buradan. Bu insanlar benim yanıma geldi, bunu konuştuk, toplantılar yaptık. Emniyeti, Trafik Şube Müdürlüğünü göreve davet edin. Başta siz ihlal ettiniz. Esnaflar 3 kuruş parkomat parası vermemek için kırk dereden su getirdi. Buna tenezzül etmeyenlerde oldu. Bizim görevlilerimiz fili sözlü saldırıya uğradı. Bunun sürdürülebilirliği yok. Biç cep otoparkları yaptık, özel otoparklar var. Bu çirkin bir şey. Bu şekilde siz beni ikna edemezsiniz tam tersine işler süreç. Mecliste ‘onun selamı var, bunun selamı var’ diyerek beni baskı altına alarak kararını değiştiremezsiniz. Doğru karar ise biz oturur konuşuru onu değiştiririz. Ama siyasi kaygıyla derneklerin protestosu olur diye yanlış kararların altına imza atamayız.

Çay Çilek Mahallesi’ndeki altyapı çalışmaları evet uzun sürdü. Cumartesi günü oraya gideceğim ama sizin davetiniz üzerine değil. Önceki gün sabah Çay İlköğretim Okuluna gittim. Oradaki çocuklara çanta dağıtımı için. Sokağa girdiğimde yanımdaki arkadaşlara bu yolların yapılması lazım, gerçekten gelen şikayetler haklı ama bunun bir süreci var. Müteahhit ile de toplantı yaptık, bizden bir TL hak edişi yok. Bunlar kimseye oy kazandırmaz. Orada bir sorun var ise gelin beraber çözelim. Bu işi sıkı bir şekilde takip ediyorum, abonelikleri de bağlıyoruz. Bunu siyaset malzemesi yapmayalım. Kimse ‘sizi şikayet ediyor’ demiyor. Bir tek siz söylüyorsunuz sayın Gültak. Arayın davet edin bir tane davetinize icabet etmeyen bürokrat olursa haberim olsun” diye konuştu.

 

“PLANLAR İÇİN CANHIRAŞ ÇALIŞIYORUZ”

İmar planları ile ilgili belediye başkanlarının işten kendilerini soyutlamalarını eleştiren Seçer, “Sizi katmıyor, canhıraş yapmıyor muyuz? Bu iş süratle çıksın diye ben gayret göstermedim mi? Silifke planları reddedilecekti gönlüm razı olmadı. Yanlışları düzeltmek için geri iade ettik. Mesele benim arzu ettiğim durum değil, doğruları yapmak. Planlar konusunda en az ben sizin kadar üzülüyorum. Bunun çabası içerisindeyim” dedi.

 

“LİMAN GİRİŞİ NEOLACAK?”

Liman girişi konusunda Vali Ali İhsan Su ile görüşmesinin üzerinden 1,5 ay geçmesine rağmen hala çözüme kavuşturulamamasını da eleştiren Seçer, “Akdeniz Belediye Başkanımıza bir ricada daha bulunacağım. Liman konusunu gündeme getiriyorum. Sayın valiyi ziyaretimin üzerinden 1, 5 ay geçti. Devlet terbiyesi almış bürokratlar beni daha iyi anlıyor, onların içi daha çok acıyor. Kimseyi tehdit etmiyorum, hukuk işlediği zaman hepsi aynayı konyayı görür. Rövanş anlayışı derdimiz yok. Demokrasilerde çareler tükenmez. Liman girişi konusunda ne düşünüyorsunuz? Bu mezbelelik böyle devam etsin mi, yoksa orayı bir düzene sokalım mı? Bu konuda da fikrinizi alalım” dedi.

 

GÜLTAK VE SEÇER GERİLDİ

Seçer, Gültak’a itahefen, “Özel şirketlerin avukatlığını yapmayın, siz işinize bakın” derken Gültak’ın yanıtı, “Normalde Mersin merkezdeki ulaşım sorunu sizin sorununuzdur ama biz hükümet olarak gereğini yapacağız” dedim.

İmar planları ile ilgili tarım görüşü geleli 9 ay oldu hale ikinci etap için bürokratlarınız ile bir araya gelemedik” derken Seçer araya girerek, “Böyle toplantı bitmez” derken.

Gültak ben sizin çalışanınızla çalışan memur değilim. Akdeniz Belediyesinin seçilmiş belediye başkanıyım” dedi. 

Başkan Seçer ise birleşimi kendisinin yönettiğini söyleyerek, toparlamasını istedi. Gültak devam etmek isterken Seçer gündeme geçerek konuşmasını engelledi. Gültak ise duruma tepki göstererek, “Büyükşehir Belediye Başkanı algı oluşturuyor. Ben belediyede ne kızımı ne oğlumu sözleşmeli olarak işe almadım. CHP meclis üyesinin yeğeni orada çalışıyor. Siz algı yaratıyorsunuz” diyerek tepkisi sürdürdü.

Meclis gündem görüşmeleri ile devam etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA