“YORULDUK ARTIK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YORULDUK ARTIK”


 

Mersin’de geçtiğimiz günlerde aile hekimliği yönetmeliğindeki değişikliği protesto eden aile hekimleri yine iş bıraktı. MAHDER Başkanı Haydar Karakoyun, “Ceza yönetmeliği ve uygulanması mümkün olmayan iş yükü nedeniyle artık yorulduk” dedi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de 16 Ağustos’ta aile hekimliği yönetmeliğindeki değişikliği protesto eden aile hekimleri yine iş bıraktı. Aile hekimlerinin iş bırakması nedeniyle Mersin’deki birinci basamak sağlık kuruluşlarında hizmet verilmediği öğrenilirken aşı randevuları ileri bir tarihe ertelendi.

Mersin Aile Hekimleri Derneği (MAHDER) Başkanı Haydar Karakoyun, 16 Ağustos’tan sonra 27 Ağustos’ta da iş bırakma eylemi yaptıklarını söyledi. Aile hekimlerinden aşı randevusu olanları ertelediklerini ifade eden Karakoyun, “Vatandaş aşısını pazartesi yada Salı günü yaptırabilir. Randevusu olanları mağdur olmasın diye bir gün önce çağırıp aşılarını yapmıştık. Gelemeyenlerin aşıları daha sonra yapılacak” dedi.

Taleplerinin ceza yönetmeliğinin tekrar gözden geçirilmesi olduğunu anlatan Karakoyun şunları söyledi: “Özlük haklarımızın düzeltilmesini istiyoruz. Daha önce taleplerimizi dile getirmiştik. Aynı taleplerimizi yine tekrarlıyoruz. Taleplerimiz için Aile Hekimleri Derneği Federasyonu ile Sağlık Bakanımız yada bürokratlar otursun şartlarını konuşsunlar. Düzenleme yapılması lazım. Çünkü basına demeç verirsek 50 puan ceza yiyoruz. 150 puan cezamız olursa Aile Hekimliğimiz fesh oluyor. Sosyal medyada paylaşım yapsak 50 puan ceza. Özlük haklarımızla çok kayıplarımız oldu.  Hastalık Yönetim Paneli adı altında uygulanması mümkün olmayan yeni bir iş daha üzerimize yüklendi. Artık yorulduk” şeklinde konuştu.

Karakoyun, İş bırakma eylemine 16 Ağustos’a göre daha büyük bir katılım olduğunu ifade ederek 11 Eylül’de ise Ankara’da miting yapacaklarını söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA