ZARAR EDEN İMAR AŞ’YE KAYNAK AKTARMA HAMLESİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ZARAR EDEN İMAR AŞ’YE KAYNAK AKTARMA HAMLESİ!


 

Büyükşehir yönetiminin; İmar A.Ş’nin ihalelere girmesi için teklif mektubu alabilmesine yönelik borçlanma talebine AKP ve MHP’den; “Zarar eden şirkete kaynak aktarmak doğru değil” eleştirisi geldi. Komisyonda oy çokluğu ile reddedilen teklif meclisteki tartışmaların ardından yeniden komisyona havale edildi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin  2021 Yılı Ağustos Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Mecliste Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın 2021 Mali Yılı faaliyet ve projeleri kapsamında yer alan 9 metre uzunluğunda 56 otobüs alımı ile ilgili komisyon kararı oy birliği ile kabul edildi.

 

56 ADET YENİ OTOBÜS ALIMI ONAYLANDI

Konu ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Vahap Seçer, “56 adet 9 metre otobüs alacağız. Ağırlığı Tarsus’ta  köy yollarında kullanacağımız otobüsler olacak. Elektriklik otobüsleri de test aşamasına aldık. Araçların performanslarına bakıyoruz. Bunların 9 metrelikleride var. Bunlar çevreye zarar vermiyor. Testler olumlu çıkarsa modern bir taşımacılığa adım atmış oluruz” dedi.

Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı’nın hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi için 10 adet Cenaze Nakil Aracının 2021 yılında edinilecek taşıtlar (T1) cetveline eklenebilmesi ile ilgili, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen konunun görüşülmesi teklifi de oy birliği ile kabul edildi.

Öğrenci servislerinden Ruhsatlandırma ve Denetim Şube Müdürlüğünün 31 Aralık 2021 tarihine kadar ücret almaması konusu oy birliği ile kabul edildi.

 

ÜNİVERSİTE KAZANAN ÖĞRENCİLERE 1600 TL YARDIM KABUL EDİLDİ

Mecliste 4 yıllık üniversitesi kazanan öğrencilere 1.600 TL yardım yapılması teklifi mecliste kabul görürken AKP ve HDP’li meclis üyelerinin 2 yıllık yüksek okul kazanan örgencilere de destek verilmesi talebine başkan Seçer “Bu bütçe meselesi. Bununla ilgili bütçeden artırım yapabilir miyiz” diye bakacağız” cevabı verdi.  Teklif ol birliği ile kabul edildi.

 

BORÇLANMA TALEBİ YENİDEN KOMİSYANA GÖNDERİLDİ

Komisyonda oy çokluğu ile reddedilen İmar İnşaat A.Ş.’nin ihalelere girmesi için gerekli teklif mektubu alabilmesi için borçlanma talebi içerikli teklif mecliste tartışmaya neden oldu.

Konu ile ilgili söz alan Başkan Vahap Seçer, “İmar AŞ. Ekmek fabrikasından zarar ediyor. Bilbordlardan geldiğimizde 1 TL alamıyorduk. Mahkemeyi kazandık. Şu an İmar A.Ş bunu işletiyor. Personel’e düzenleme getirdik. Bu şirket belediyenin ihalesine giriyor. Teklif mektubu vermesi lazım. Teminat mektubu vermesi lazım.  Yetki verirseniz daha rahat ihaleye gireriz. Bu yetki verilebilir” dedi.

 

ÖZTURAN: “ŞEHRİN KAYNAKLARINI ZARAR EDEN BİR ŞİRKETE AKTARMAYALIM”

AKP Grup Başkanı Zafer Şahin Özturan ise “Biz komisyon olarak bunu tartıştık. Verileri istedik. Mali tabloyu istedik. Bunu incelediğimiz zaman yapılan işlemlerin 3 milyon 385 bin lira zarar oluşmuş. Bu 6 aylık zarar. Bir faaliyet ve sabit giderler var bunlar ise 5 milyon 520 bin lira iletmenin gideri var. Toplam 8 buçuk milyon zarar. 2019’da karı, 2020’de de zararı var. İmar AŞ. sabit giderleri 5 buçuk milyon zarar ediyorsa şapkayı önümüze koymamız gerekir. Biz şehrin kaynaklarını zarar eden bir şirkete aktarmayalım diyoruz. Biz komisyonda böyle karar aldık” şeklinde konuştu.

Başkan Vahap Seçer ise “Sadece ekmek fabrikasından eksi yazan 3 milyon TL. 75 kuruşa ekmek satıyoruz. Bu zarar değil. Az önce nasıl eğitim yardımı istediniz. Teknik olarak zarar görünüyor ama öyle değil. Eski yıllara göre ciddi bir düzelme var. Parkomatta 40-50 milyon zararı var. Biz istiyoruz ki şirketler üzerinden belediyeye banliyo alımları yapalım” diye konuştu.

AKP’li Özturan’ın zarar eden bir şirkete kaynak aktarmak doğru değil sözleri üzerine Seçer, “Bu kaynak aktarma değildir. Bu teminat mektubudur” cevabını verdi.

 

KILINÇ: “ŞİRKET RANTABIL YÖNETİLMİYOR”

MHP’li Fahrettin Kılınç ise “Bu konu günlerden konuşulan bir mesele. Biz İmar A.Ş’den randevu talep ettik. Derdimiz katkı sunmaktı. Teminat mektubuna itirazımız yok. Şirketin rantabıl işletilmediğine yönelik bir kanaat oluştu. Hafriyat, otoparklar, bilbordlar konularda gerekli profesyonelitenin oluşturulamadığı kanaatine vardık. Fakir fukara ekmek götürmeye itirazımız yok. Girdi fiyatları şu kadar iken bu kadar arttı buna itirazımız yok. Ürün çeşitlendirilebilir. Tarsus’ta nasıl yapılabilir bu araştırılabilir” ifadelerini kullandı.

Tekrar söz alan Başkan Seçer ise “Ekmekte bütün belediyeler zarar eder. Türkiye’nin en ucuz ekmeği bizde. Emin olabilirsiniz ki kendi işyerimi nasıl yönetti isem bununla aynı ilgileniyorum. Bilbord konusunda diğer belediyeleri bakın. Bilbord konusunda kendi şirketimiz işletsin dedik. 2 yıl önce ile şimdiye bakın ciddi bir düzelme var” dedi.

Komisyonun oy çokluğu ile reddettiği teklif  tekrar görüşülmek üzere yeniden komisyona havale edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA