AİLE HEKİMLERİ İŞ BIRAKIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AİLE HEKİMLERİ İŞ BIRAKIYOR


 

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de aile hekimliği yönetmeliğindeki değişikliği protesto eden aile hekimleri bugün için iş bırakma kararı aldı. Aile hekimlerinden aşı rendevusu olanların aşıları bir gün sonra yapılacak.

Hediye Eroğlu 

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de aile hekimliği yönetmeliğindeki değişikliği protesto eden aile hekimleri bugün için iş bırakma kararı aldı. Kentteki aile hekimleri Mersin Aile Hekimleri Derneği (MAHDER) öncülüğünde Özgür Çocuk Parkı’nda 10.30’da yapacakları basın açıklaması ile taleplerini dile getirecek. MAHDER Başkanı Haydar Karakoyun, gazetemize yaptığı açıklamada, kent genelinde 600 civarı aile hekimi ile hizmet verdiklerini söyledi. Eylemlerinin amacını açıklayan Karakoyun, “30 Haziran 20021  tarihinde gece yarısı baskın şeklinde resmi gazetede bir yönetmelik yayınladılar. Buradaki yönetmelikteki uygulamalar hak, hukuk, özlük haklarımızı tamamen azaltıyor. Buda yetmiyormuş gibi bir sürü ceza puanı, bir sürü baskıcı hükümler var. Mesela basına demeç veremezsin 50 puan, sosyal medyada paylaşım yapamazsın 50 puan, 5 defa her ne sebeple olursa olsun ceza yemek feshedilmeye sebep. Görevden almalar Valilikten alınıp İl Sağlık Müdürlüğü’ne yetki verilmiş. İl Sağlık Müdürü istese senin gözünün üzerinde kaşın var, seni istemiyorum diyerek sözleşmeyi feshedebiliyor. Bu tarz baskıcı maddeler var. Özellikle cezaevindeki hekimlerimizin cari giderleri yüzde 80 düşürüldü. Aile hekimlerinin maaşları düşürülüyor. Entegre birimlerde çalışan Aile hekimleri mazeretli veya mazeretsiz 5 gün nöbetine gidemez ise sözleşmesi fesih edilebiliyor.Ayriyeten Hasta Yönetim Programı (HYP) denilen bir kronik izlem diye bir şey çıkarıldı. Bunun yapılmasının mümkünatı yok. Bunu Sağlık Müdürlüğü’ndeki personeller pek beceremedi, yapamıyor. Yapılabilirliği yok. Bizim aile hekimleri olarak tepkimiz bu” diye konuştu.

“VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ”

Pandemi döneminde çok mücadele ettiklerini ancak kandırıldıklarını anlatan Karakoyun, “Bir sürü sözler verildi ancak yapılmadı. Tam tersi ceza yönetmeliği çıkarıldı. Bizim amacımız bunlara tepki vermek. Türkiye genelinde bu eylemi yapıyoruz. Eyleme bütün aile hekimlerimiz katılacak. Tüm hekimlerimiz iş bırakacak. Hekim arkadaşlarımız pazartesi günü aşı rendevusu olanların aşılarını ya bir gün sonra yada başka bir gün yapabilecek” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı’nın HYP ek ödemelerinin , aşı destek ve pandemi ödemelerini yapıldığını dair açıklamalarını duyduklarını ifade eden Karakoyun, “Bunlar doğru değil. Ödemeler yapılmamıştır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA