MIP’DEN SEÇER’E TIR CEVABI: ’YÜKÜMLÜLÜKLERİNİZİ TAMAMLAYIN’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MIP’DEN SEÇER’E TIR CEVABI: ’YÜKÜMLÜLÜKLERİNİZİ TAMAMLAYIN’


 

Uluslararası Mersin Liman İşletmesi (MIP) Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in limana gelen tırların şehir içi yolda park etmesi uygulamasına bir an önce son verilmesi çağrısında bulunarak “O Tırların park yeri liman sahası içinde olmalıdır” yönündeki sözlerine cevap verdi. Liman kapılarını iyileştirme çalışmalarının devam ettiğine dikkat çekilerek Kapılar Projesi’nin başlayabilmesi için Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ilgili kamu kurumlarının yükümlülüklerini ve sorumluluklarını tamamlamış olmaları zorunluluktur” denildi.

Haber Merkezi

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı Ağustos ayı birinci oturumunda Mersin Limanına gelen Tırların şehir içi yolda park etmesi uygulamasına bir an önce son verilmesi çağrısında bulunarak “O Tırların park yeri liman sahası içinde olmalıdır. Para hırsı, kâr hırsı bu kurumların gözünü bürüdüğü için her metrekareyi dolar olarak görüyorlar, oralarda konteynır depoluyorlar, senin şehrinin girişini de tır parkı için kullanıyorlar” ifadelerini kullandı. MIP’den Seçer’in sözlerine cevap gecikmedi.

 

“230 MİLYON BÜTÇELİ KAPILAR PROJESİNİ 1 YILDAN ÖNCE BAŞLATMAYI PLANLIYORUZ”

Mersin Limanı’na ihracatçıların ve ithalatçıların yüklerini taşıyan tırların doğası gereği hizmet almak amacıyla limana geldiği vurgulandı. Liman kapısını iyileştirmek için planlanan 230 milyon TL bütçeli kapılar projesi, D 400 üzerindeki kavşakta iki adet bağlantı, TOKİ sahası içerisinde üç adet dere geçişi, Turgut Özal Bulvarı üzerinde bir üst geçit ve Müftü deresi üzerinde altı şeritli bir köprü ile on adet giriş kapısından oluşan yardımcı tesisleri içerdiği ifade edildi.

Projesi yapılan yerlerle ilgili kurumların görüşlerinin alındığı ifade edilirken “Altı şeritli köprü için Veterinerlik (Tahaffuzhane) arazisinde ihtiyaç duyulan 1680 metrekare arsanın projenin hayata geçirilebilmesi için gerekli olan onay prosedürleri devam etmektedir. İlaveten projenin kapsamında iki adet köprü ve bir adet demiryolu deplasmanı tamamlanmıştır. Mevzuat hükümlerinin yerine getirilmesini takiben, söz konusu projenin 1 yıldan daha az süre içinde hayata geçirilmesi için çalışmalar yapılmıştı” denildi.

 

“SADECE BİZİM ÇABAMIZ YETERLİ DEĞİL”

Kapılar Projesi’ni bir an önce faaliyete geçirmeyi tüm dinamiklerden daha fazla önemsediklerini ifade eden  MİP yönetiminin açıklaması şöyle: “Çalışmalarımız ve çabamız aralıksız devam etmektedir. Takdir edileceği üzere bu süreçte sadece bizim çabamız yeterli olmamaktadır. 4 yıla yakın süredir bürokrasisi devam eden projemizin bu aşamada Belediye Başkanımız tarafından gündeme getirilmesini ve destek açıklamasını, prosedürlerin hızlanması bakımından kıymetli bulduğumuzu söylemeliyiz. Kendisine bu vesileyle teşekkür ederiz. Kapılar Projesi’nin başlayabilmesi için Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ilgili Kamu Kurumlarının yükümlülüklerini ve sorumluluklarını tamamlamış olmaları zorunluluktur. Bu etkenlerin gerçekleşmesi ile eş zamanlı olarak inşa aşamasına geçilmemesi için herhangi bir neden bulunmamaktadır.

Bu vesileyle Belediyemizin iş birliği ve desteğiyle gerçekleştirilmesi mümkün olacak projemizin detaylarını görüşmek üzere Belediye Başkanımızı önümüzdeki hafta ziyaret etmek istediğimizi belirtiriz. Tüm paydaşlarımızla bir araya gelerek, projeyi en hızlı şekilde hayata geçirmek için neler yapabileceğimiz konusunda çözümler üretebilir, böylece Kapılar Projesini en kısa sürede birlikte hayata geçirebiliriz.

 

“KAPILAR PROJESİNİ MERSİN’E KAZANDIRACAK OLMANIN HEYECANINI YAŞIYORUZ”

MIP olarak kentin ihtiyaçlarına duyarlılığımızı ve her alanda elimizi taşın altına koyma çabamızı anlatmaya, ilaveten tüm bunları birlikte başarabileceğimizin altını çizmeye çalışmaktayız.  Bu doğrultuda Kapılar Projesini Mersin’e kazandıracak olmanın heyecanını yaşamaktayız. Bürokratik koşullar sağlandığı takdirde tüm enstrümanlarımızı kullanarak Kapılar Projesini hizmete sunabileceğimizi kamuoyunun bilgilerine ve değerlendirmelerine saygılarımızla sunarız.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA