BAŞKANDAN PERSONELE AŞI UYARISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKANDAN PERSONELE AŞI UYARISI


 

Yenişehir Belediyesi’nde aşı olmayan personeller tedirginlik yarattı. Başkan Abdullah Özyiğit 1000 civarındaki personelden 80’inin henüz aşı olmamasına tepki göstererek “Hafta sonuna kadar aşı konusunda adım atmayan personele iş kanununun ilgili maddesi uygulanacak” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Yenişehir Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı birinci oturumu Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Meclisin açılışında konuşan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Ağustos ayında meclis toplantısı yapmayacaktık. Ama yaşanan süreçte Ağustos ayını meclis toplantısı yaparak değerlendirdik” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Mersin’i ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Yenişehir Akademi çalışmalarını paylaştıklarını ifade eden Özyiğit, “Türkiye’de 0-3 yaş Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın alanına giriyor. Milli Eğitim Bakanlığı 3 yaştan sonraki süreç ile ilgileniyor. Erken çocukluk eğitimi ve okul öncesi eğitmi konusunda Yenişehir’de başlattığımız Yenişehir Akademi’deki çalışmalarını Sayın Bakan ile paylaştık. Kendileri teşekkür etti. Marmara Üniversitesi ile yaptığımız işbirliğinin kıymetli olduğunu söyledi” diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta Emirler köy meydanı için hazırladıkları projeyi köy halkı ile toplantı yaparak anlattıklarını belirten Özyiğit halkın görüşü doğrultusunda tadilat gerçekleştireceklerini kaydetti. Özyiğit, spor okulları ve yaz kurslarına kayıtların devam ettiği bilgisini verdi.

Mecliste 657 sayılı yasaya tabii memur statüsünde çalışanlar için hazırlanan dolu kadro  değişikliği cetveli oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Mersin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurulacak olan "MTY Mersin Turizm ve Yatırım Anonim Şirketi" ne 1 milyon lira ile hissedar olunması ve hisse oranının 4’te birinin kuruluş aşamasında geriye kalan miktarında şirket kurulduktan sonra şirket yönetim kurulunun çağrısı üzerine en fazla 24 ay içinde ödenmesine ve iş ve işlemlerin yürütülmesi için Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e yetki verilmesi teklifi görüşüldü.

 

TURİZM ŞİRKETİNE 1 MİLYON TL İLE HİSSEDAR OLDU

Konu ile ilgili söz alan Başkan Özyiğit, “Kentimizde belediyelerimiz. STK ve vatandaş işbirliği ile büyük bir turizm projesine imza atmak üzere böyle bir girişim başladı. Umut ederiz hayırlı devam eder ve sonuçlanır. Bugün bu adımı biz atmış oluyoruz. Topyekün bir kalkınma için çalışmamız gerekiyor. Çünkü ülkenin içinde bulunduğu durum, işsizlik ve üzerine yaşanan Covid ve çevre felaketlerinin ardından kendini çok daha fazla derinden hissettiriyor. Hergün belediyede iş talebiyle alakalı birçok vatandaşımızla maalesef yüz yüze geliyoruz. İstihdam sorunun çözmede belediyelerin belli bir kapasitesi var. Yeni iş ve hizmet alanları oluşturup üretim alanları oluşturup buralarda istihdamı da artırarak yeni değerleri ortaya çıkarmaya hep beraber ortaya çıkartacağız. Bizim projelerimiz var. Kentin dinamiklerinin ortaya koyduğu turizm yatırım A.Ş’nin de tabiî ki biz Yenişehir Belediyesi olarak engelliyici değil ön açıcı olmak noktasında tavrımızı ortaya koyduk” şeklinde konuştu. Teklif oy birliği ile kabul edildi.

Covenant of Mayors for Climate, Energy Europe İklim ve Enerji için Avrupa Belediye Başkanları sözleşmesi ile ilgili teklife ait Proje Geliştirme, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu ile Ekoloji Komisyonu ortak raporu ile ilgili

İklim ve Enerji için Avrupa Belediye Başkanları ile sözleşme imzalamak için Abdullah Özyiğit’e yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

YENİŞEHİR BELEDİYESİ NAZİMİYE İLÇESİNE PARK YAPACAK

Yenişehir Belediye’nin kardeş şehri Tunceli Nazimiye ilçesine park yaptırması ve yapılacak parka ilçenin önde gelenlerinden eski TBMM Başkan Vekili merhum Sayın Kamer Genç adının verilmesi teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Mülkiyeti Yenişehir İlçesine ait 50. Yıl Mahallesi, 27220 Sokak, 20J-1 / 20J-2 paftada bulunan parkın projesine bağlı kalınarak İçel Soroptimist Kulübü tarafından yapılması ve “Atatürk Parkı” isminin verilmesi ile ilgili yapılacak protokoller için Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Yenişehir Belediyesi Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) Müdürlüğünün Görev, Yetki ve Sorumluluk ile Çalışma Usul ve Esaslarına dair Yönetmeliği Taslağı ile ilgili teklife ait Eğitim, Bilişim, Gençlik ve Spor Komisyonu ile Toplumsal Adalet ve Cinsiyet Eşitliği Komisyonu ortak raporu oy birliği ile kabul edildi.

 

“AŞI OLMAYANA İŞ KANUNUNCA GEREĞİNİ YAPARIZ”

Gündem dışı maddeler içinde yer alan Yenişehir ilçesinde oturan ve üniversiteyi kazanan öğrencilere verilecek destek miktarının belirlenmesi teklifi komisyonlara havale edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Başkan Abdullah Özyiğit, yangınlar ve aşırı sıcak nedeniyle dünyanın çöl olma sürecine doğru hızla gittiğini dikkat çekti. Yangınların Covit salgınını gölgede bırakmaması gerektiğini anlatan Özyiğit aşının önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Yenişehir Belediyemizde 80 kadar personel hala aşı olmamış. Bu üzüntü verici bir durum. Çalıştığmız yerde, ofisimizde böyle bir vaka çıktığında orada çalışan 30 kişi ise bunların 14 gün iş akışı duruyor. Hizmet duruyor. Dolayısıyla böyle bir lüksümüz yok. Arkadaşlara gerekli duyuruyu yapın. Bu hafta sonuna kadar bu konuda gerekli adımı atmayan arkadaşlarımıza ‘iş kanunun gerekli maddesi uygulanır’ diye ifade ettim. Vatandaşlarımızdan da istirham ediyoruz lütfen aşılarınızı olun. Lütfen dikkat edin. Bu süreç yeni bir dalganın yayıldığı, kapanma yaşandığında büyük mağduriyetler oluşuyor. İnsanların yaşam alanları kısıtlanıyor. Ticaretleri kısıtlanıyor. Gelir gider dengeleri bozuluyor. Dolayısıyla buna mahal vermemek için aşılarımızı olalım.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA