PARKOMATIN FATURASI ESNAFA KESİLDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PARKOMATIN FATURASI ESNAFA KESİLDİ!


 

Mersin’de bir kapanıp bir açılan parkomat uygulaması otopark sorununa çözüm olmazken zarar etmesi nedeniyle yine durduruldu! Başkan Seçer ise faturayı esnaflara kesti.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Nisan ayı toplantısının ikinci birleşiminde yıllardır çözülemeyen otopark sorunu yine gündem oldu.

Mecliste ‘Parkomat’ konusu da gündem dışı olarak görüşüldü. 2 yıl önce Meclis kararı ile başlattıkları Parmokat uygulamasının belediyelere bir gelir kaynağı gibi göründüğünü ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap  Seçer, “Şu anda biz yaklaşık olarak aylık 40 ile 50 bin lira gibi eksideyiz. Yani cebimizden para ödüyoruz. Burada amaç esnafımızın selameti. Ama gördük ki parkomatlar da bir çare olmadı. Neden olmadı? İnsanlar para ödemiyor, ‘yasal bir zorunluluk değil’ diyor, ödemeden gidiyor. İlk günlerde çok yoğun oldu, çalışan arkadaşlarımıza fiili saldırılar dahi oldu. Kaldı ki esnaf kendi arabalarını park ediyor, onlar dahi para ödemiyor. Esnafın bir kere bu konuda bize yardımcı olması lazım” dedi.

Seçer, Parkomat uygulamasını Ramazan sonuna kadar durduklarını bildirerek, 400 araçlık katlı otoparkla ilgili inşaatın devam ettiğini, 2021 yılı sonunda biteceğini söyledi. Cep otoparklarının sayısının 4’e çıktığını, Ulu Çarşı’nın altındaki Büyükşehir’e ait olan otoparkı da bünyelerine katacaklarını kaydeden Seçer, “Parkomatı isteyen yurttaş da var istemeyen yurttaş da var. Ağırlıklı olarak esnafımız istiyor. Problem yok. Yurttaşlarımız bir bedel ödediği için istemiyor. Biz bunu otoparkla çözeceğiz, öyle görünüyor” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA