İSTANBUL SÖZLEŞMESİ AYRIMSIZ UYGULANSIN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ AYRIMSIZ UYGULANSIN!


 

İstanbul Sözleşmesi yerine yeni bir sözleşme ya da LGBTİ+’ların da haklarını kapsayan bazı maddelere şerh koyulmasının karşısında duran Eşitlik İçin Kadın Platformu, toplumun hiçbir kesimine ayrım yapmaksızın uygulanması için dayanışmaya çağırdı.

Haber Merkezi

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), AKP MYK’sı tarafından 18 Ağustos’ta tekrar tartışılacak olan İstanbul Sözleşmesi için bir basın açıklaması yayınladı.

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmayı planladıklarını belirten EŞİK, “‘Yeni bir yasanın hazırlanması ve ‘Yeni bir sözleşmenin oluşturulması’ konularının gündeme alınmış. Ayrıca sözleşmede kalınır ise ‘Temel haklar, eşitlik ve ayrımcılık yapılmaması’ konusunu ile ilgili olan 4’üncü maddeye şerh yapılması planlanıyor. MYK’da alınacak karara göre Cumhurbaşkanı’nın son kararı vereceği ve bu kararın ilgili çevrelerde tartışmaya açılacağı söyleniyor” açıklamasını yaptı.

İstanbul Sözleşmesi’nin sürekli gündemde tutularak tartışılmaya devam edilmesinin, şiddet uygulayan erkeklere teşvik, kadınlara tehdit olduğunu vurgulayan EŞİK, “Bu tartışmalar, sözleşmeyi ve yasayı uygulamamak için direnmekte olan tüm kamu görevlilerine ‘talimat’ niteliği taşımakta ve şiddete maruz kalan birçok kadın ve LGBTİ+ bireyin devlet mekanizmalarına başvurma cesaretlerini kırmaktadır. EŞİK-Eşitlik İçin Kadın Platformu olarak herkesi, İstanbul Sözleşmesi'ne yapılmak istenen bu müdahalelere karşı çıkmaya ve Sözleşme'nin hiçbir ayrımcılık yapılmaksızın toplumun tüm bireylerine uygulanması konusunda dayanışmaya çağırıyoruz” çağrısı yaptı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA