VİRÜS MERSİN’DE YENİ PİK YAPIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VİRÜS MERSİN’DE YENİ PİK YAPIYOR!


 

​Yazlıkçıların gelmeye başlamasıyla artan Covid-19 vakalarından dolayı panik yaşayan Mersinliler ikinci dalgadan korkarken Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Mersin Şube Eş Başkanı Dr. Zeki Sinan Doğan, “Vatandaşlar bu durumun ikinci dalga olduğunu düşünüyor ama bence bu ikinci dalga değil, virüs Mersin’de yeni pik yapıyor” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

Normalleşme adımlarının atılmasının hemen ardından Mersin’e gelen çok sayıda yazlıkçıda Covid-19 vakası görülmeye başlandı. İkinci dalganın başlamasından korkan Mersinliler acilen önlemlerin yeniden alınması gerektiğini istiyor. Konu hakkında açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şube Eş Başkanı Dr. Zeki Sinan Doğan ise, “Vatandaşlar bu durumun ikinci dalga olduğunu düşünüyor ama bence bu ikinci dalga değil, virüs Mersin’de yeni pik yapıyor” dedi.

Çok sayıda vakanın olduğu bilgisini duyduklarını belirten Doğan, “Direk resmi kanallardan almamış olsak da verilen bilgilere göre Mersin Şehir Hastanesi’nde 116 vaka, Mersin Üniversite Tıp Fakültesi’nde ise 17 vaka olduğu duyumunu aldık. Doğruluğundan emin değilim fakat orada çalışan meslektaşlarımız bizlere bu sayıları verdi” diye konuştu.

“SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞINA GİDİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Normalleşme sürecine çok erken başlandığını kaydeden Doğan, “Mersin için özellikle virüs sayısının çok fazla olduğu Konya, Gaziantep, Adana gibi şehirlerden yazlıkçılar gelmeye başladı. Virüsün en fazla buralardan gelen yazlıkçılar tarafından geldiğini düşünüyorum” dedi. Normalleşme sürecinde toplu taşımalardaki kısıtlamaların çok erken ve tehlikeli bir karar olduğunun altını çizen Doğan, “Bu yapılan uygulamalar sürü bağışıklığına gidilmeye çalışıldığını gösteriyor. Sendika olarak yaptığımız görüşmelerde bu kanıya vardık. Toplu taşımalarda kişi kısıtlamasının kalkmasının başka bir açıklaması olamaz” diye açıkladı.

Resmi kanallardan hiçbir şekilde bilgi akışı sağlanmadığını sadece etraftan gelen bilgilerle yetinmek zorunda kaldıklarını kaydeden Doğan, “Pandemi kuruluna katılmak istedik. Bu konuda birçok dilekçe de yazdık ama ne bilgi ne de görüşümüz alınmadı” dedi.

“VİRÜS MERSİN’DE YENİ PİK YAPIYOR”

Mersin’in bu zamana kadar süreci çok iyi idare ettiğini söyleyen Doğan, “Bu zaman kadar iyi gidiyorduk, önlemler çok iyi alınmıştı. Fakat yolculuk kısıtlamalarının kaldırılmasıyla Mersin’de birçok vaka ortaya çıktı. Vatandaşlar bu durumun ikinci dalga olduğunu düşünüyor ama bence bu ikinci dalga değil, virüs Mersin’de yeni pik yapıyor” dedi.

KORONA, MESKİ VE KARAYOLLARI’NA SIÇRADI

Mersin’de korona virüs vakalarında adeta patlama yaşanıyor. Korona resmi kurumlara, yazlık tatil sitelerine ve özel hastanelere bulaşmış durumda. Daha önce 3 polis ve özel hastanede 2 hemşirede rastlanan korona virüs; MESKİ ve Karayolları çalışanlarına sıçradı. Karayolları çalışanının testi pozitif çıkarken MESKİ’de de 2 kişinin testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Cuma günü tüm karayolları çalışanlarına korona virüs testi yapılacak. MESKİ’de abone ve kayıp kaçak biriminde çalışan bir personelin testi pozitif çıktı. Abone işlemlerinde görevli tüm personeller test için hastaneye gönderiliyor.  Karayolları Kamulaştırma biriminde çalışan bir kadın personelin babasından korona virüs kaptığı ve testinin pozitif çıkması üzerine Karayolları çalışanları Mersin Şehir Hastanesi’ne test için gönderildi. (AKDENİZ GAZETESİ)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA