DİYARBAKIR BAROSU HAREKETE GEÇTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DİYARBAKIR BAROSU HAREKETE GEÇTİ


 

Diyarbakır Barosu, sosyal medyada paylaşılan işkence fotoğrafları üzerine harekete geçti

MHP’li vekil Olcay Kılavuz’un danışmanı tarafından sosyal medyada paylaşılan işkence fotoğrafları üzerine Diyarbakır Barosu harekete geçti. Fotoğrafları paylaşan Emre Soylu ise tepkiler ardından hesabını kapattı.

Diyarbakır Barosu, sosyal medyada paylaşılan işkence fotoğrafları üzerine harekete geçti

MHP’li vekilin danışmanı Emre Soylu twitter hesabından, Bağlar ilçesinde bir polisin ölümüne neden olduğu iddia edilen M.E.C.’ye ait işkence fotoğrafını “Hain, emniyetin şefkatli kollarında” notuyla paylaştı. Söz konusu işkence fotoğrafları üzerine Diyarbakır Barosu harekete geçti. Fotoğrafları paylaşan Emre Soylu’nun hesabı ise daha sonra kapatıldı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi 718. Sokak’ta “dur” ihtarına uymadığı iddia edilen M.E.C. olay yerinden kaçarken polise ateş açtı. Açılan ateş sonucu Atakan Arslan isimli polis yaralandı. Hastaneye kaldırılan polis yaşamını yitirdi.

Olayın ardından mahalleye sevk edilen çok sayıda polis, operasyon başlattı. Gece boyunca süren operasyonun ardından polise ateş açtığı iddia edilen M.E.C.’nin yanında olduğu iddia edilen M.A. ve F.A. gözaltına alındı. M.E.C. ise bugün polise teslim oldu.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan M.E.C.’ye ait işkence fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Klavuz’un danışmanı Emre Soylu’ya ait Twitter hesabından M.E.C.’ye ait iki fotoğraf paylaşıldı.

Birinci fotoğrafta M.E.C., gözaltına alındıktan sonra, polis aracında iki polis arasında otururken görüntüleniyor. İkinci fotoğrafta ise M.E.C., bir odada yüzükoyun yere yatırılmış ve üzerindeki kıyafetlerinin olmadığı görülüyor. Fotoğraf kadrajında polis copunun da olduğu görülürken, odada sadece ayakları görünen 3 kişi bulunuyor. Bu üç kişiden birinin M.E.C.’nin sırtına bastığı da görüntüde yer alıyor.

MHP’li vekilin danışmanı Soylu, paylaştığı fotoğrafların üstüne ise “Hain, emniyetin şefkatli kollarında” diye not düştü.

Emre Soylu, sosyal medyada yükselen tepkiler üzerine daha sonra hesabını kapattı.

Sosyal medyada paylaşılan video ardından harekete geçen Diyarbakır Barosu, bir açıklama yayımladı. Baro’dan yapılan açıklamada, “Bugün itibariyle kamuoyuna yansıyan fotoğraflarda, Diyarbakır Emniyetinde meydana gelen işkence vakasına ilişkin Diyarbakır Barosu olarak detaylı bilgiler elde edildikten sonra hukuki süreci başlatacağımızı ve işkence vakasının takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi.

Diyarbakır Barosu’nun açıklamasının tamamı şöyle:

“Dün Diyarbakır’da silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren polis memurunun katil zanlısı olduğu iddia edilen şüpheliye yönelik işkence ve kötü muamele görüntüleri basına yansımıştır.

Hangi koşulda olursa olsun gerek ulusal gerek uluslararası mevzuat kapsamında mutlak yasak olarak düzenlenen işkence suçunun istisnası olamaz. Cezasızlık politikası işkence ve kötü muameleyi adli ve idari pratik haline getirmiştir.

Bugün itibariyle kamuoyuna yansıyan fotoğraflarda, Diyarbakır Emniyetinde meydana gelen işkence vakasına ilişkin Diyarbakır Barosu olarak detaylı bilgiler elde edildikten sonra hukuki süreç başlatacağımızı ve işkence vakasının takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz." (BirGün)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA