“FATURALAR İPTAL EDİLSİN, BORÇLAR SİLİNSİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“FATURALAR İPTAL EDİLSİN, BORÇLAR SİLİNSİN”


 

‘Askıda fatura’ ve su borçlarının taksitlendirilmesi kararının ‘dayanışma’ olarak yansıtılmasına yurttaşlardan tepki gelmesi üzerine online imza kampanyası başlatıldı.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Mersin İl Örgütü, Mersin'de Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan ‘askıda fatura’ ve su borçlarının taksitlendirilmesi kararının ‘dayanışma’ olarak yansıtılmasına yurttaşlardan tepki gelmesi üzerine online imza kampanyası başlatıldığını bildirdi.

TKP Mersin İl Örgütü tarafından yapılan açıklamaya göre, tepki gösteren yurttaşlar, bu uygulamanın faturaların tahsil edilmesinin bir yolu olduğunu vurgulayarak, “Bu faturaları kabul etmiyoruz, tüm borçlar silinmelidir" talebiyle bir imza kampanyası başlattı. Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne "Salgın süresince kesilen tüm faturalar iptal edilsin ve borçlar silinsin. Kademeli fatura sistemi iptal edilsin. Hukuksuz biçimde faturalara yansıyan 'bakım ücreti' kaldırılsın" çağrısında bulundu.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Salgın nedeniyle evlerimizde kalmaya sevk edildiğimiz koşullarda elektrik, su ve doğalgaz tüketimi kaçınılmaz olarak artmaktadır. Memleketin her köşesinden, işten çıkarılan veya ücretsiz izne zorlanan işçilerin asgari yaşam gereksinimlerini karşılamakta güçlük çektiğine dair haberler gelmektedir.

Salgınla ilgili tedbirler alınmaya başladığından beri AKP hükümeti doğalgaz ve elektrik dağıtım şirketlerini koruyacak pek çok tedbir açıklarken yurttaşların asgari ihtiyaçlarının sağlanması yönünde tek bir tedbir bile açıklamamıştır. Öte yandan belediyeler su faturalarını tahsil etmenin yollarını aramakta, hiçbir belediye 'salgın süresince su bedava' diyememektedir.

Pandemi süreci boyunca suyun bedava yapılmaması bir yana faturalara yansıyan fahiş tutarlar Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin azalan gelirlerinin acısını vatandaştan çıkaracağının göstergesidir. Seçim sonrasında göstermelik oranlarla fiyat indirimi yapılan su bedeli, birkaç ay sonra kademeli fatura sistemi ve ‘bakım ücreti’ kalemi ile katbekat artırılmıştır.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 16 Mayıs 2020 tarihinde olağanüstü toplanmış ve su borçlarının salgın dönemini kapsayacak biçimde 3 taksitle ödenebilmesine karar vermişlerdir.

Bu yetmemiş 'Askıda Fatura' başlığı ile duyurdukları bir kampanya ile borcunu ödeyemeyecek duruma gelmiş yurttaşların faturalarını başkalarının ödemesi istenmiş, bunun adına da dayanışma denilmiştir.

Belediye meclisinin oy birliği ile aldığı bu kararlar ne dayanışmadır ne de vatandaşın yükünü hafifletmektir. Tersine salgın sürecinde işinden olmuş, maaşını alamamış binlerce yurttaştan faturaları tahsil edebilmenin yoludur.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne açık çağrımızdır:

• Salgın süresince kesilen tüm faturalar iptal edilsin ve borçlar silinsin

• Kademeli fatura sistemi iptal edilsin

• Hukuksuz biçimde faturalara yansıyan ‘bakım ücreti’ kaldırılsın.”

İmza kampanyasına https://www.meskifaturalariptaledilsin.com adresinden katılabiliniyor.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA