“NORMALLEŞME SÜRECİ 1 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“NORMALLEŞME SÜRECİ 1 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR”


 

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs salgını nedeniyle 16 Mart tarihinden itibaren kapalı olan restoran, kafe, pastane, kıraathane ve çay bahçelerinin 1 Haziran itibarıyla açılarak belirlenen kurallar içerisinde saat 22.00 ye kadar hizmet verebileceğini, yine işletme sahibi 65 yaş üstü esnaf sanatkarların maske, mesafe, temizlik şartlarına riayet şartıyla iş yerini açabileceğini söyledi.

Haber Merkezi

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Cumhurbaşkanı ecep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme takvimini paylaştı. Dinçer, yapılan açıklamayla şehirlerarası seyahat kısıtlamasının kaldırıldığını, kamu personelinin normal mesaiye başlayacağını ve kafe, restaurant, çay bahçelerinin belirlenen kurallar içerisinde açılarak hizmet verebileceğini ifade etti. Dinçer, işletme sahibi 65 yaş üstü esnaf sanatkarların da maske, mesafe ve temizlik şartlarına riayet şartıyla işyerlerini açabileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından normalleşme süreciyle ilgili yapılan açıklamada ise şu görüşlere yer verildi:

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT KISITLAMASI KALDIRILDI

Şehirler arası seyahat kısıtlaması 1 Haziran'dan itibaren kaldırılmıştır. Olumsuz bir durum görmememiz halinde yeniden getirebiliriz.

KAMU PERSONELİ NORMAL MESAİYE BAŞLAYACAK

İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli 1 Haziran tarihi itibarıyla normal mesaiye başlayacak. Kronik hastalığı bulunan kamu hastalarının durumları değerlendirilecek.

Kreşler ve gündüz bakım evlerinin tamamı 1 Haziran'da açılacak.

65 YAŞ ÜSTÜNE KISITLAMA DEVAM

65 yaş ve üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında istisna kapsamında olma uygulaması devam edecek. İşletme sahibi 65 yaş üstü vatandaşlarımız maske, mesafe ve temizlik şartına riayet şartıyla işinin başında olabilecek.

18 YAŞA İNDİRİLDİ

3 kavram çok önemli: maske mesafe ve temizlik. 20 yaş altıyla ilgili sokağa çıkma uygulamasını da 18 yaşa indiriyoruz. 0-18 yaş grubunun tamamı, çarşamba ve cuma günleri 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkma sınırlamasına tabi olmayacak.

Sürücü kursları, benzeri kurslar 1 Haziran'dan itibaren hizmet verebilecek.

RESTORANLAR AÇILIYOR

1 Haziran itibariyle Restoran, kafe, pastahane, çay bahçeleri ve kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahilinde saat 20'ye kadar hizmet vermeye başlayacak. Eğlence ve nargile mekanları bu kapsamın dışındadır.

Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri de 1 Haziran'da hizmet vermeye başlayacak. Sokağa çıkma kısıtlamalarının bazılarını bir müddet daha sürdürmekte fayda görüyoruz.

PLAJLAR FAALİYETE GEÇİYOR

Plajlar, milli parklar ve bahçeler belirlenen kurallar dahilinde 1 Haziran'dan itibaren faaliyete geçebilecek. Müze ve ören yerleri, 1 Haziran'da onlar da açılıyor.

Hayvan satış yerleri 1 Haziran'dan, hipodromlar 10 Haziran'dan itibaren faaliyete geçebilecek.

Deniz turizmi, balıkçılığı ve taşımacılığı ile ilgili sınırlamalar da belirlenen kurallar dahilinde kaldırılmıştır.

Gençlik merkezleri, kütüphaneler 1 Hazarin'dan itibaren şartlar dahilinde açılacaktır


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA