“HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALACAK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALACAK”


 

CHP Mersin Milletvekili ve Mersin Barosu eski Başkanı Alpay Antmen, “Bunların derdi ne milli irade ne de hukuk. Kendileri saraya nasıl biat ettiyse herkesin de biat etmesini istiyorlar. Dertleri bu. Ama hevesleri kursaklarında kalacak” dedi.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baroları hedef alan ve Meclis’te konuyla ilgili düzenlemeye gideceklerini belirttiği açıklamaları sonrası tartışmalar daha da alevlendi.

Baro tartışmalarına AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan da katıldı. Özkan "Avukatlar güçlü hukuk sistemimizin vazgeçilmezidir. Ancak barolar kendilerini dış kapının mandalı olarak görüyorlar. Türkiye hukuk ihraç eden ülke olamıyor. Bunun arkasında baroların siyasi bağnazlığı var” ifadelerini kullandı. Özkan’a tepki CHP Mersin Milletvekili ve Mersin Barosu eski Başkanı Alpay Antmen’den geldi.

“BUNUN ADI DARBEDİR”

Antmen açıklamasında barolarla ilgili düzenlemenin bir FETÖ projesi olarak 2013 yılında getirildiğini belirtti. CHP’li Vekil, Cahit Özkan’ın FETÖ’nün yılmaz savunucusu olduğu dönemde seçimle gelen baroların görevden alınması gerektiğine yönelik açıklamalarını hatırlatarak “Cahit Özkan seçimle gelmiş İstanbul Barosu’nun görevden alınarak kendisinin kayyım olarak atanmasını isteyecek kadar darbeciliğini beyan eden bir kişidir. Biz Cahit Özkan ve onun gibilerinin özgür ve demokratik barolara düşman olmalarını normal karşılıyoruz. Çünkü hukukun üstünlüğünü değil; üstünlerin hukukunu istiyorlar. Bunun adı darbedir. Bu taktikleri de yıllarca savundukları FETÖ’den öğrendiler” ifadelerini kullandı.

Antmen, Cahit Özkan’ın FETÖ kumpaslarını savunmak için kanal kanal dolaştığını hatırlatarak “Zamanında AKP’nin iktidar ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli ‘Cemaat faaliyetlerini askıya alsın’ derken Şimdiki AKP Grup Başkanvekili ve barolara darbe yapmak isteyen Cahit Özkan ise ‘Cemaat terör örgütü değildir. Faaliyetlerine devam etmelidir’ diyordu. Saatlerce cemaat güzellemeleri yapmaktan kendini alamayan Özkan, konuşmasının devamında Bahçeli’yi hezeyana girmekle suçluyordu” dedi.

“CAHİT ÖZKAN DARBECİDİR”

Alpay Antmen, vatansever komutanların FETÖ tarafından esir alındığında Cahit Özkan’ın elleri patlayıncaya kadar FETÖ savcılarını alkışladığını belirterek “Cahit Özkan FETÖ’nün esir etmek istediği subaylar için de orduevleri önünde ‘Bu askerleri FETÖ’ye teslim edin’ diye bağırıyordu. Şimdi kalkmış baroları hedefe koyuyor. AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın FETÖ taktikleri ile barolara darbe yapma planı yeni değil. 2013 yılında seçilen İstanbul Barosu'nun görevden alınmasını isteyen Cahit Özkan, kendilerinin göreve hazır olduğunu söyleyerek baroya kendisinin kayyım olarak atanmasını bile istiyordu. Haftalardır aranan darbecilerden birisi nihayet bulunmuştur. Cahit Özkan darbecidir. Biz, özgür, adalete inanmış ve insan haklarına saygılı barolarımızı koruyacağız. Cahit Özkan gibi darbecilere de yedirmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP’li Vekil “Cahit Özkan her fırsatta milli irade deyip duruyor ama avukatların özgür iradeleriyle seçilen baro başkanlarına da kumpas kurmaktan geri durmuyor.

E istifa etsin vekillikten gitsin baro başkanlığına aday olsun. Görelim iradesi ne kadarmış. Seçilemeyeceğini kendisi de biliyor. Bunların derdi ne milli irade ne de hukuk. Kendileri saraya nasıl biat ettiyse herkesin de biat etmesini istiyorlar. Kendilerini saraya kendi elleriyle bağlamışlar. Baroları da saraya bağlamak istiyorlar. Dertleri bu. Ama hevesleri kursaklarında kalacak” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA