CEVAP GEÇ, SORULAR HAVADA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CEVAP GEÇ, SORULAR HAVADA!


 

Covid-19 pandemisi için Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği içine girmeye çalışan Mersin Tabip Odası’nın talepleri havada kalınca CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyu meclise taşıdı. 3 ay sonra Sağlık Bakanlığı tarafından cevap verildi ve birçok soru havada bırakıldı.

AYŞENUR ÖNAL

Covid-19 virüsünün ülkemizde görülmeye başladığı günden itibaren Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde olmaya çalışan Mersin Tabip Odasına cevap 3 ay sonra geldi. Birçok kurum ve kuruluşla işbirliği içerisinde olduklarını belirten Sağlık Bakanlığı, Mersin Tabip Odası ile neden işbirliği içerisinde olmadıkları yönündeki soruları cevapsız bıraktı.

3 AYDIR RANDEVU ALINMAYA ÇALIŞILIYOR

Yeni tip Korona Virüs’ün (Covid-19) ülkemizde görülmeye başladığı günden itibaren Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ile iletişime geçmeye çalışan fakat her seferinde olumlu dönüş alamadığını belirten hekimlerin tek meslek odası olan Mersin Tabip Odası; yaşanılan sürecin hekimlerle işbirliği içerisinde çözümlenebileceğini savunarak, iş birliği taleplerini yenilemişlerdi. Olumlu bir yanıt alamayan Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu için, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’ne bir soru önergesi sundu.

Antmen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruları sordu;

“Mersin il Sağlık Müdürlüğü’nün Korona Virüsü tehdidi ile böylesine bir şekilde karşı karşıya kaldığımız dönemlerde Mersin Tabip Odası Başkanı ve Yönetimine randevu vermemesinin gerekçesi nedir?

Hekimlerin tek meslek örgütü olan tabip Odası ile işbirliği yapmak, eş güdümlü hareket etmek vatandaşlarımızın hayatı için bu kadar önemliyken neden halen tabipler odası yok sayılmaktadır?

Mersin İl Sağlık Müdürü ve yetkilileri hakkında konuyla ilgili görüşülmüş müdür? Konunun vatandaşın sağlığı ve ülkenin geleceği açısından hızlıca çözüme kavuşturulması için ne tür adımlar atılacaktır?

Önergenin yanıtladığı tarih itibariyle; Mersin’de korona virüsü bulaşmış hasta sayısı kaçtır? Yine önergenin yanıtladığı tarih itibariyle, Mersin’de kaç vatandaşımızda virüs şüphesi bulunmaktadır? Bunların kaçı karantinadadır? Kaç vatandaşımız tedavi edilmiş ve taburcu olmuştur?

Önergenin yanıtladığı tarih itibariyle; Mersin’de korona virüsü nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşımızın sayısı kaçtır? Bu kişilerin yaşları ve cinsiyeti nedir?

Mersin’de korona virüs tarama ve testleri yapılmakta mıdır? Kaç kişiye test ve tarama yapılmıştır? Önergenin yanıtladığı tarih itibariyle; Mersin’de korona virüsü için kaç tane test kiti bulunmaktadır?”

BİRÇOK SORU HAVADA KALDI!

Ülkemizde 10 Mart itibariyle ilk vakanın yaşanmasının ardından sık sık işbirliği taleplerini haykıran Mersin Tabip Odasına cevap 3 ay sonra geldi. Antmen’in sorduğu soruların bir çoğunu da havada bırakır bir cevap veren Sağlık Bakanlığı, şu cevabı verdi;

“Bakanlığımız tarafından hastalıkla ilgili dünyadaki gelişmeler ve hastalığın uluslar arası yayılımı yakından takip edilmektedir. Yeni Koronavirüs (Covid-19) Bilim Kurulu oluşturulmuştur. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüz bünyesindeki Halk Sağlığı Acilleri Operasyonu Merkezi’nde 7/24 esasına göre çalışan ekipler oluşturulmuştur. Ülkemizde, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) önerileri ile eş zamanlı olarak gerekli önlemler alınmıştır. Havalimanları ve deniz giriş noktaları gibi ülkemizin giriş noktalarında riskli bölgelerden gelebilecek hasta yolcuların tespitine yönelik önlemler alınmış ve hastalık şüphesi varlığında yapılması gerekenler belirlenmiştir. Hastalığa yönelik olası tanı, vakada uygulanacak prosedürler, koruma ve kontrol önlemleri ile ilgili bir rehber hazırlanmıştır. Tespit edilen vakalara yönelik yönetim algoritmaları oluşturulmuştur ve ilgili tarafların görev ve sorumlulukları tanımlanmıştır. Rehberde ayrıca vaka görülen ülkelere gidecek veya oralardan gelecek kişilerin yapması gerekenler de yer almaktadır. Sürekli güncellenen bu rehbere ve rehberle ilgili sunumlara, sık sorulan soruların cevaplarına, afiş ve broşürlerle Bakanlığımız Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün www.hsgm.gov.tr web sitesinden ulaşılabilmektedir.

Olası bir pandemi durumunda yapılacak çalışmaları düzenlemek üzere 2019/5 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlanmış olup, bu plan çerçevesinde gerekli çalışmalar hassasiyetle takip edilmekte ve yerine getirilmektedir. Sağlık kurum ve kuruluşlarımızın ihtiyacı olan kişisel koruyucu ekipmanla ile gerekli tıbbi ürün ve cihazları temin etmek ve hazırlıklarımızı sürekli güncel tutmaktayız. Yurtdışı giriş-çıkış işlemlerine yönelik olarak ihtiyaç duyulan gerekli sınırlandırmalara ilişkin kararlar ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde alınmaktadır. Tarafımca, kamuoyunun doğru ve zamanında bilgilendirilmesi için vakalar ve vaka yönetimine ilişkin gerekli bilgiler rutin bilgilendirme toplantıları vasıtasıyla duyurulmaktadır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA