ONLINE EĞİTİMLERLE MERSİN PROFESYONELLERLE BULUŞUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ONLINE EĞİTİMLERLE MERSİN PROFESYONELLERLE BULUŞUYOR


 

Haber Merkezi

Dünyada son dönemde yaşanılan Covid 19 salgını sosyal hayatı etkilerken, iş dünyasında da teknolojik dönüşümü hızlandırdı. İş arayanlara, öğrencilere ve işverenlere rehberlik hizmeti sunmak amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer tarafından kurulan Kariyer Merkezi, Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK), üniversiteler, meslek liseleri, sivil toplum kuruluşları gibi kurumlar işbirliğinde profesyonelleri Mersin ile buluşturuyor.

Yeni Normal olarak adlandırılan bu dönem iş dünyasında iş yapış şekilleri, esnek çalışma, uzaktan çalışma, temassız işlemler gibi bir çok konunun ağırlık kazanmasını sağlarken; kişisel ve kurumsal gelişim eğitimleri de online platforma taşındı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkez Müdürü ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Özada “ Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in hayata geçirdiği, kurumlar arası işbirliği, iş arayanlara, öğrencilere ve işverenlere rehberlik hizmeti sunulması amacıyla kurulan Kariyer Merkezi odağında online eğitim sürecini kurumsallaştırdıklarını” belirtti. Her kurumun online süreçleri hayata geçirmesinin önemli olduğu kadar, kurumlar arası işbirliğine ve hedef kitle odaklı online eğitimlerin önemli olduğuna değindi.

TÜRKİYE’DE ÖRNEK MODEL

Bu süreçte fiziki ortamda yapılması alışagelmiş Kariyer Günleri’ni online platforma taşınmasının ilk örneklerini Mersin Üniversitesi Kariyer Merkezi ile gerçekleştirdiklerini ve üniversite öğrencilerinden çok olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Özada, meslek lisesi boyutunda da yine ilk defa Kariyer günlerini online platforma taşıdıklarını ifade etti. İşverenlere rehberlik kısmında da özellikle kurumlar arası işbirliğine dayalı online eğitimlerin ilk örneklerini yakın zamanda gerçekleştirdiklerini ve önümüzdeki süreçte iş dünyasının aktörleri ile Mersin’i buluşturacaklarını söyledi

Mersin Üniversitesi Kariyer Merkez Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege,  Mersin Üniversitesi olarak bugüne kadar “Kariyer Günleri, paneller, özel sektör buluşmaları, fuarlar, bölgesel kariyer etkinlikleri” gibi birçok faaliyete öncülük ettiklerini, Kariyer Merkezi olarak da gerek kamu sektörü gerekse özel sektörle her zaman iç içe olduklarını söyledi. Ege, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen Online Kariyer Günleri ile Mersin Üniversitesi öğrencilerine ilkleri yaşattıklarını belirtirken, moderatörlüğünü gerçekleştirdiği oturumlarda öğrencilerin staj imkanlarını ve özel sektörde istihdam edilebilirliğini arttıracak buluşmalara devam edeceklerinin altını çizdi.

Girişimci İnsan Kaynakları Derneği Eğitim Kurulu Başkanı Aslı Durmuşoğlu, yeni normal olarak değerlendirilen bu dönemde Kariyer Merkezinin derneğin amaçlarıyla örtüşen bütün faaliyetlerinde işbirliği yapacaklarını ve bu işbirliğine diğer kurumların katkısının artmasının yapılacak hizmetlerin kalitesini arttıracağını belirtti. DURMUŞOĞLU, Girişimci İnsan Kaynakları Derneği olarak ilk kuruldukları dönemden itibaren ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğine önem verdiklerini, adım adım Türkiye çapında markalaşmak isteklerini söyledi.

 

MESLEK LİSELERİ İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Cüneyt Ekmen Mesleki ve Teknik Lisesi Müdürü Murat Zeren, öğrencilerin kariyer gelecekleri konusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi çalışmalarını kurulduğu ilk günden itibaren takip ettiklerini, bu tür profesyonel buluşmalarla öğrencilerin işgücü piyasasını tanımalarının rehberlik hizmetleri açısından önemli olduğunu dile getiren, Zeren; Bu çalışmalara öncülük eden ve Kariyer Merkezinin kuruluşunu gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e öğrenciler adına teşekkürlerini iletti.

ONLİNE EĞİTİMLER PROFESYONELLERLE DEVAM EDECEK

Türkiye’nin en büyük firmalarının en üst düzey isimleri ile iş arayan, işveren ve öğrencilerin buluşturulacağı Online eğitimlerin kurumlar arası işbirliği ile projelendirme çalışmalarının başladığı, önümüzde ki süreçte proje detayları hakkında kamuoyuna bilgilendirme yapılacağı belirtildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA