YENİŞEHİR BELEDİYESİ MOZAİK ORKESTRASI’NDAN BAYRAM KONSERİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİŞEHİR BELEDİYESİ MOZAİK ORKESTRASI’NDAN BAYRAM KONSERİ


 

Haber Merkezi

Korona virüs tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde bayram süresince sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Yenişehir Belediyesi, vatandaşların bayram sevincine ‘bayram konseri’ ile ortak olacak. Konser bayramın birinci günü(24 Mayıs Pazar) saat 20.30’da Yenişehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarından yayınlanacak. Hasan Ekinci’nin şefliğinde verilecek konserde farklı yörelerin seçkin eserlerinden oluşan toplam 12 eser;  Türkçe, Arapça, Kürtçe, Zazaca, Çerkezce ve Romence olarak seslendirilecek.

“BU GÜZEL TOPRAKLARDA; TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK BARIŞI, DOSTLUĞU VE KARDEŞLİĞİ YAŞATACAĞIZ.”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit  ‘çok sesli ve çok renkli’ olan Mozaik Orkestrasının sanatçılarıyla bir araya geldi. Vatandaşların bayram sevincine ortak olacaklarını söyleyen Başkan Özyiğit, “Farklı kültürlerin var olması, yaşaması ve geleceğe kalması hepimizin ortak sorumluluğu. Farklılıklarımız büyük bir zenginlik, bu zenginliği bize yaşatan, bugüne taşıyan ve yarına kalmasına vesile olan tüm sanatçılarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu güzel topraklarda; tüm dünyaya örnek olacak barışı, dostluğu ve kardeşliği yaşatacağız. Tabi ki geçmişte büyük acılar yaşanmış ve bu acıların yansıdığı türküler vardır ama gözyaşının rengi yok. Birlikte kardeşçe ve dostça gelecek güzel günler için mücadele edeceğiz diyoruz. Bu güzel günler için emek veren Yenişehir Belediyesi Mozaik Orkestrasına teşekkür ediyorum.  Ramazan Bayramı’nın birinci gününde evlerinde kalan hemşehrilerimize Yenişehir TV’den konuk olacaklar. Halkımızın bayram sevincine bu şekilde ortak olacağız” dedi.

BAŞKAN ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI

Yenişehir ve Mersin halkının Ramazan Bayramı’nı kutlayan Başkan Abdullah Özyiğit, “Dostça ve kardeşçe yaşanacak bir dünya ile geleceğe en güzel mirası bırakmamız gerekiyor.” İfadelerini kullanarak şunları söyledi: “Ramazan Bayramı’nın başta coğrafyamızda olmak üzere tüm dünyaya dostluk, kardeşlik ve sağlık getirmesini diliyorum. Sağlıklı, mutlu ve nice güzel günler ve dostça bir gelecek hepimizin ortak arzusu. Tüm toplumların böyle bir ortamda yaşamasını umuyorum. Son dönemde yaşadığımız pandemi nedeniyle dünyanın içinde bulunduğu zor durumu hepimiz görüyoruz. Bu salgın bir kere daha gösterdi ki insanın insana düşmanlığından hiçbir fayda elde edilmiyor. Betonun değil, temiz çevrenin, havanın ve suyun ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Her canlının bu doğada yaşama hakkı olduğunu unutmadan doğaya, çevreye ve birlikte yaşadığımız canlılara saygılı bir yaşamı devam ettirelim. Dostça ve kardeşçe yaşanacak bir dünya ile geleceğe en güzel mirası bırakmamız gerekiyor. Bu duygularla şimdiden bütün Yenişehir ve Mersin halkının Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramın sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA