“VAHAP SEÇER’İN TEK SUÇU VAR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“VAHAP SEÇER’İN TEK SUÇU VAR!”


 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen; “Vahap Seçer’in tek suçu var; onu da sizlere açıklayayım; Vahap Seçer’in suçu yandaşa değil vatandaşa sahip çıkmak!” dedi.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, iktidar tarafından belediye yönetimlerine çıkarılan zorluklara ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Antmen açıklamasında,  AKP’li ve MHP’li Belediye Meclis Üyelerinin Mersin halkına yapılan hizmetleri engellemeye çalıştıklarını belirterek “Geçtiğimiz günlerde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in 250 milyonluk borçlanma talebi AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla reddedildi. Merkez tarafından belediyenin bütçesi kısıtlandı. Mersin’e hizmet için o para isteniyor. Bunu her partiden bütün belediyeler yapıyor. AKP’li ve MHP’liler Türkiye’de her yerde borçlanma yetkisi aldı. Mersin’e gelince ikiyüzlülük devreye girdi ve belediye meclisinde hayır oyu verildi” dedi.

Antmen, AKP’lilerin vatandaşa sahip çıkılmasına alışık olmadığını belirterek “Onlar için yandaşa sahip çıkmak gerektiği için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tabi ki onların gözünde suçlu olur! Mersin Büyükşehir Belediyesi vatandaşı ayırmıyor, herkese hizmet götürüyor. Hangi görüşten olup olmadığına bakmadan yoksuluna sahip çıkıyor, gencine sahip çıkıyor, öğrencisine sahip çıkıyor, kadınına sahip çıkıyor, emeklisine sahip çıkıyor, çiftçisine sahip çıkıyor. İktidarın derdi de korkusu da bu.  Vahap Seçer’in tek suçu var; onu da sizlere açıklayayım; Vahap Seçer’in suçu yandaşa değil vatandaşa sahip çıkmak!” ifadelerini kullandı.

MERSİN SARAYDAN DEĞİL MERSİN’DEN YÖNETİLİR

İktidar’ın Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ekmek dağıtmasına bile izin vermediğini dile getiren Antmen; “Halkın ekmeği ile oynadılar. Söyler misiniz hangi vicdan ekmeğe el koyabilir? Ne istediniz vatandaşın kursağına girecek bir lokmadan? Neden mi ? Çünkü Siyasi hesapları halkın sağlığının önüne geçti. İktidara yarar olan her şey vatandaşa zarar hale geldi. İktidar, virüsten daha tehlikeli hale geldi. Çünkü onlarda biliyorlar gidiyorlar, halk artık onları istemiyor. Mersin saraydan yönetilmez. Mersin, Mersin’den yönetilir” dedi.

BEŞ KOYUN GÜDEMEZ DİYENLER BEŞ MASKEYİ DAĞITAMADI

“Beş koyun güdemez diyenler beş maskeyi dağıtamadı” diyen Antmen “Ama bakın CHP’li Büyükşehir belediyesi neler yaptı; 13 ay önce büyükşehir belediyesini 2 milyar 250 milyon lira borçla almasına rağmen, yatırımlar yapmayı sürdüren ve salgın döneminde sosyal yardımları vatandaşlara ulaştıran Vahap Seçer, bu dönemde toplam borcu yaklaşık 1 milyar 580 milyon liraya kadar eritti. Vahap Seçer, bugün 13 ilçemizde su ve atık su hizmetlerini, çevre ve insan sağlığını esas alarak etkin ve verimli olarak kullanan ama bir yandan da yatırımları sürdüren MESKİ’yi 247 milyon 959 bin TL borçla devraldı.  Bu süreçte 85 milyon 760 bin lira borç azaltması gerçekleştirmiş ve toplam borcu 162 milyon 199 bin 874 TL’ye düşürmeyi başardı. Yine MESKİ’nin Euro cinsinden olan borçları da 15 milyon 594 bin 470 Eurosu’nu ödeyerek yurt dışı krediler borcunu 51 milyon 344 bin Euro’ya kadar düşürdü. Vahap Seçer, Mersinlinin tek kuruşunun dahi hesabını sordu, sömürtmedi ve korudu.  Yani Vahap Seçer vatandaşın derdine derman olurken; AKP’liler ve MHP’liler vatandaşa dert olmuş durumdadır” diye konuştu.

CHP’Lİ BELEDİYELER SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİK YAPIYOR

CHP’li Belediyelerin sosyal demokrat belediyecilik yaptığını ifade eden Antmen şunları söyledi:

“Bizim derdimiz vatandaşa maske bulmak;  onların derdi beceriksizliklerine kılıf bulmak. CHP’li Belediyeler sosyal demokrat belediyecilik yapıyor. Bakın ilçe belediyelerimizden bazı örnekler vereceğim; Tarsus Belediyemiz mesela, Başkanımız Haluk Bozdoğan öncülüğünde Türkiye’de bir ilki başlatarak dezenfektan üretti. Kendi tesislerimizde çok ucuza mal ederek ürettiği dezenfektanları hem Tarsus bünyesinde hem de birçok belediyeye ‘’ücretsiz’’ temin ederek büyük bir dayanışma örneği sergilemiştir. Gelelim Yenişehir Belediyemize; Başkanımız Abdullah Özyiğit öncülüğünde belediyemiz, 2093 işletme, 8745 site ortak kullanım alanı, 3830 araç 246 park alanını dezenfekte etti. 65.000 M² resmi kurum ve kuruluşları ilaçlamıştır. 110.000 M²  muhtarlıkları, eczaneleri, sağlık ocakları ve spor salonlarını yine aynı şekilde ilaçlamıştır. Yenişehir Belediyemiz 94.242 adet maske, dezenfektan ve temizlik ürünü dağıtımı yapmıştır. 6.577 Aileye gıda kolisi, kahvaltı kolisi, sıcak yemek sağlanmıştır. Esnafımız da unutulmamış; belediyeye ait işyerlerinin kirası 6 ay ertelenmiştir. Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan da bütün başkanlarımız gibi gece gündüz çalışıyor, vatandaşın derdine derman olmaya devam ediyor. Mezitli Belediyemiz de 6000 gıda kolisi dağıttı. 20.000 dezenfektan, 78.000 adet maske dağıtımı yaptı. 40.500 ev, araç, işyeri, park temizlenerek dezenfekte edildi.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA