KARAR BEKLENMEDEN YATIRIM YAPILIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KARAR BEKLENMEDEN YATIRIM YAPILIYOR!


 

Anamur’da balık çiftliklerine onay veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na açılan dava sürerken bölgeye yeni tesisler kurulması tepki çekti. Anamur Çevre Platformu, “Açılan davalarda aleyhlerine karar çıkacağını düşünseler, kafesler kurmak için masraf etmezlerdi değil mi?” sorusunu gündeme taşıdı!

GİZEM EKİCİ

Balık çiftlikleri kabusu ile yeniden karşı karşıya kalan Mersin, hukuk mücadelesi sürmesine rağmen kararları beklemeden yatırım yapan sermaye güçlerine yeniliyor!

Balık çiftlikleri kurulumunun yoğun olarak öne çıktığı Mersin’in Anamur ilçesinde balık çiftlikleri ile ilgili adeta hukuk skandalı yaşanıyor.

Anamur’da balık çiftliklerine onay veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na açılan dava sürerken bölgeye yeni tesisler kurulması tepki çekti. 

“ALEYHLERİNE KARAR ÇIKACAĞINI DÜŞÜNSELER YATIRIM YAPMAZLARDI“

Yeni tip koronavirüs Covid-19 pandemisinde sahillerin yasak olmasına rağmen rantçılar tarafından fırsat bilinip telef edilmesini eleştiren Anamur Çevre Platformu, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile “Balık çiftliklerinin kurulumuna onay veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine açılan davalar henüz sonuçlanmadığı halde, rantçı çiftlikçiler de korona virüs yasaklarını fırsat bilip, Bozyazı ve Anamuryum açıklarında kafeslerin kurmaya başladılar. Halka yasak olan sahiller ve deniz, rantçılara neden serbest? Yoksa doğa

talancılarına korona virüs etki etmiyor mu? Rant hırsları mı koruyor onları virüsten? Bilim Kurulu bu konuda ne diyor? Davalar açılalı 1 yıl olduğu halde, sudan sebeplerle ertelenen yürütmeyi durdurma kararları neden hala verilmedi? Yoksa balık çiftliklerini kurmaya başlayan şirketler, mahkemelerin vereceği kararlardan eminler mi? Açılan davalarda aleyhlerine karar çıkacağını düşünseler, kafesler kurmak için masraf etmezlerdi değil mi?” diye sordu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA